Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Šnajdr

9. 3. 2010 2:25
Napsal jste to dobře, souhlas a karma

;-) Ono je to fakt všude stejný, jedinej rozdíl je snad v tom, že na západě už mají tzv. demokracii déle a politici umějí líp schovávat nešvary, stejně tak jiní, víc se vše ukryje, okecá. V tomto je česká politická scéna spíš jak v rozvojový zemi, kde se otevřeně podvádí, krade, propírá cizí špinavý prádlo. Co z toho plyne? Nic. Všude je to stejný, a v česku je potřeba víc času na vytříbení politických stran, názorů, na ustálení demokracie...:-)

0 0
možnosti

vit.kucik

11. 3. 2010 21:34
Re: Napsal jste to dobře, souhlas a karma

Díky za příspěvek...:))

0 0
možnosti

Mr-Rubikon

5. 3. 2010 8:49
Je to jednoduché.

Zvolme neparlamentní pravicové strany, které mají v programu vystoupení z EU.

0 0
možnosti

vit.kucik

5. 3. 2010 22:24
Re: Je to jednoduché.

Myslíte, že v neparlamentních pravicových stranách jsou ti poctiví andělé? Myslíte, že vystoupení z EU vyřeší naši korupci, zlodějnu, nastartuje ekonomiku a udělá z ČR stát poctivých a čestných lidí...?  :))

0 0
možnosti

DanielPuschman

5. 3. 2010 8:08
opomíjíte jednu zásadní věc

a to je princip zločinu a trestu. Nevolit stávající zkorumpované je nutné jako výstraha pro ty, co přijdou po nich - že jim prostě loupení nebudou lidé tolerovat.

Abych použil vašeho příměru s propiskou: v tuto chvíli vládnou lidé, co odnesli propisku a prošlo jim to. Pak odnesli balík DVD a zase OK. Pak odnesli počítač a dostali nový. Pak odnesli všechny počítače, které ještě jejich kolegové neodnesli, a prodali je. Teď už běhají po skoro vyloupené budově a hledají, co ještě není přišroubované a dalo by se to prodat.

Protože vědí, že jediné, co se stane, bude, že řekneme "tak vtÿ chudáčci nemáte počítač na práci? Nevadí, utáhnem opasky, a z ušetřených peněz, co potřebujeme na jídlo, vám koupíme nový."

Rozumíme si? Nezlehčujte tu korupci, neobhajujte ji, je to velmi špatná praxe.

0 0
možnosti

papaya

5. 3. 2010 8:35
Re: opomíjíte jednu zásadní věc

R^do černého..

0 0
možnosti

FoDa

4. 3. 2010 20:50
Hmm...

jste naivní. Možnosti novodobých papalášů a zlodějů jsou nesrovnatelně větší jak těch bývalých.

0 0
možnosti

vit.kucik

4. 3. 2010 21:55
Re: Hmm...

Hmm - zkrátka nejsou. To není naivismus, to je fakt. Nebo snad vzpomínáte na někakého komunistického funcionáře, že by vysvětloval před novináři svou účast na nějaké korupční aféře? Ti za prvé vůbec nedovolili, aby noviny o něčem psali nebo se pídily a za druhé nebyli povinni vůbec nikomu nic vysvětlovat. O profit se maximálně dělili podle stranické hiearchie. 

Dnes se potí, vykrucují, mlží, snaží se, protože alespoň čas od času se věci provalí (skrze tisk) a jdou od válu. Někdy i sedět (Svoboda, kauza Libertas).

0 0
možnosti

Vlastimil.Kornas

4. 3. 2010 20:34
Řešení

Program V V.Dát všechny státní zakázky a dokumenty k nim na internet.Dosavadní strany se toho bojí jak upír kříže.

0 0
možnosti

vit.kucik

4. 3. 2010 21:44
Re: Řešení

Pane Kornasi, souhlasím, že internet může trasparentnost veřejných zakázek zvýšit, není to sice  samospasitelná, ale zajímavá metoda, kterou stojí za to zkusit.

Velmi skeptický jsem ovšem vůči víře, že zrovna strana Věci Veřejné by mohla být tou silou, která do politiky vnese nějak mimořádně poctivé či ušlechtilé lidi. Novinář Radek John (který dokázal léta mistrně podvádět svou ženu) ani podnikatel Vít Bárta (kterého znám ze začátků jeho studentského podnikání) mně přesvědčují spíše o opaku...

0 0
možnosti

menesis

4. 3. 2010 20:12
opakuje se to

Tak jsem asi blb, protoze v praci vyfasovanou propisku si na nocni stolek nedavam, po dvou pivech nejezdim a kdyz odejdu z prace driv tak zase zustanu nekdy dele. Ale  mam jiny nazor. Jestli nekdo v praci krade propisky tak politici to delaji take akorat k tomu zneuzivaji poslanecké náhrady, berou uplatky, jsou neverni manzelkam na verejnosti (s detmi i bez), lzou kdy chteji a uz vubec ale vubec kdyz se na neco prijde vubec nic se jim nestane (viz Stanislav Gross). Tak, ze urcite nesouhlasim, vsichni jsou tam stejna prasata jako za totace. Misto SANOPSU jsou to soukroma zdravotnicka zarizeni, misto TUZEXU (napr. LUIS VUTTON) Gulagy skoncily v sedesatych letech.....

0 0
možnosti

vit.kucik

4. 3. 2010 21:33
Re: opakuje se to

Pokud jste výrazně lepší a poctivější, než ta "prasata" (jak sám píšete), neměl byste vzít naši zemi šanci. Běžte do toho! Přesvěčte lidi o své poctivosti (znechucení lidé tak už tak dlouho čekají na opravdu poctivého politika) a oni Vás rádi vynesou na vrchol. Změníte dějiny, budete konečně První poctivý politik a ukážete konečně "těm nahoře", že to jde bez podrazů, hádek a krádeží. Běžte do toho...!  :))

0 0
možnosti

Hanka Novotná

4. 3. 2010 19:40
To je nejlepší článek

o politice, jakej jsem kdy četlaR^. Asi i jediný, ktrý jsem přečetla s chutí od začátku až do konce.

Vítku, Vítku - není Tvoje místo v Dolomitech...;-);-D

0 0
možnosti

vit.kucik

4. 3. 2010 21:23
Re: To je nejlepší článek

Díky Hani, jestli se mi podařilo utáhnout na politiku dokonce i Tebe, tak to pak už každou... :))

0 0
možnosti

shrink

4. 3. 2010 18:54
V několika věcech bych polemizovala,

ale karma už jen za tu propisku. A.

0 0
možnosti

Vlastimil.Kornas

4. 3. 2010 20:36
Re: V několika věcech bych polemizovala,

Karma,já si do práce prupisky kupuju.

0 0
možnosti

nottingham

4. 3. 2010 18:26
Nesouhlasim

Podle me je to porad stejne. Jen misto komunismu je to demokracie. Jak to zpival Karel Kryl. Porad chteji, aby stado slepe slapalo, pracovalo, odvadelo dane a drzelo pusu a krok. Politicky system je o lidech a my Cesi hold jsme takovi, ze kdyz si cichneme k moci a moznostem, tak neodolame. Pokud to odmitneme, uslapou nas ostatni. Klidne at je tu diktatura, pokud ten diktator to bude mit v hlave srovnane a nebude se krast tolik jako ted.

0 0
možnosti

vit.kucik

4. 3. 2010 21:18
Re: Nesouhlasim

Já se jako stádo necítím (a kdybych se cítil, asi bych hned s tím začal něco dělat). Daně platím nikoliv proto, že jsem stádo, ale proto, že cítím, že je to do jisté míry rozumné a správné.  Vy se jako manipulované stádo cítíte? Co s tím uděláte?

0 0
možnosti

stařec bez moře

4. 3. 2010 18:21
Čemu říkáš demokracie?

Že mohu jít k volební urně? Koho mám vybrat když jsou všichni v područí mafie? Nejdřív si mysleli, že si jen tak trochu přikradou a nedošlo jim že lezou mafii do pasti. Ta jim teď drří nůž pod krkem a buď budou skákat jak píská a nebo to na ně vybalí a půjdou od válu.. Proto je u nás mafiekracie a ne vláda lidu. Kdo tohle nechápe je normální zabedněnec. 

0 0
možnosti

vit.kucik

4. 3. 2010 21:13
Re: Čemu říkáš demokracie?

Z čeho soudíte, že je u nás větší mafie, než jinde? Proč by měla být větší než tam, kde demokracie stabilně funguje? Co s tím Vy osobně hodnláte udělat?

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6363x
Studoval jsem a pracoval v Praze v IT a logistice... momentálně se svou rodinou žiji na úpatí Dolomit v severní Itálii