Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

johnpeters

4. 3. 2010 18:01
Kdybychom ten kapitalismus

a s tim souvisejici demokracii anglosaskeho typu vymysleli,tak souhlas.Vse je ale zaramovane ustavou,a tady je zakopan porevolucni cesky pes-za prve-,misto toho,abychom prevzali vymyslene, a desetiletimi overene mantinely systemu,tak jsme CILENE  umoznili vznik pomeru,jake tady mame.Podle hesla-ted musime chvili zhasnout.A druha hrubka-neodkomunizovani spolecnosti!Podivejte na sefy Min.vnitrana soudnictvi-vsude veli byvali komunisti!Nebo jako krk krouti hlavou!Treti vec-nevymahatelnost prava.A tak je z toho u nas paskvil,kteremu se rika parlamentni demokracie.A to vse s laskavym dovolenim KGB...

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

4. 3. 2010 21:10
Re: Kdybychom ten kapitalismus

V anglosaských zemích demokracie zrála bez přerušení po staletí. U nás pár desítek let. Neřekl bych, že jsme na špatné cestě. Zralá fungující demokracie není jen opsaná ústava a několik "správných" zákonů. Je to prostředí. Tisíce "nepodstatných", neviditelných vazeb a rovnováh, na jejichž vznik je třeba moře času. Stejně je to s tržním prostředím - po revoluci si mnozí mysleli, že stačí postavit obchody a naplnit je dovezeným zbožím a budeme se mít  jako "tam venku". Drzí pinglové, znuděné prodavačky a šlendriánští řemeslníci nás učí, že to tak snadno nefunguje...

0 0
možnosti
BH

BoboHml

4. 3. 2010 17:54
Máme politiky takové,jaké pokaždé sami zvolíme.

Už se téměř nevolí pro program,ale proti někomu,či menší zlo.My sami si můžeme za to,co se tam děje.Tím že je pořád volíme,oni necítí žádnou potřebu se měnit.Vždyt se tam z drobnou obměnou dostanou zase.Žádná sebereflexe.Nejhorší je,jak se jim krásně daří obalamutit lidi jak oni jsou lepší,mají méně afér,,,,,, a sousedi bijou černochy.

Je zvláštní,že si voliči neuvědomují,že jak jde o platy,dotované dovolené,dotovaná jídelna,náhrady(zneužívají je všichni),plný plat v nemoci,předražené zakázky,náhlé bohatnutí at už přímo,či přes firmu,kde už prý ten politik není,doživotní imunita - tak všechny politické strany v parlamentu a senátu jsou vždy zajedno - zrušení či omezení je populistický krok,nebo nesystémové opatření.Kážou lidem vodu a ve víně se koupou.nejhorší je,že přesvědčili lidi,že hlas hozený neparlamentní straně je ztracen.

0 0
možnosti
TT

T.T.

4. 3. 2010 17:39
Karma!

Máme prostě takovou vládu, jakou si zasloužíme. Bohužel...

0 0
možnosti
N

nottingham

4. 3. 2010 18:28
Re: Karma!

Nesouhlasim. Ti nahore to maji nastavene tak, ze pokud nevyjdeme do ulic, tak s tim nic nezmuzeme. A v lidech neni vule ani chut delat dalsi revoluci, na tu si budeme muset asi chvili pockat.

0 0
možnosti
B

Busák

4. 3. 2010 16:43
Karma,

řekl bych že to máte jako jeden z mála blogerů nejen v hlavě docela dobře srovnané, ale i po stylistické stránce velmi povedeně napsané.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

4. 3. 2010 16:43
hezky clanek

R^

Jen 2 poznamky: ano, clovek se snazi a doufa, ze politici budou lepsi. nakonec  - kazda profese ma nejake predpoklady. Programator by mel umet vymyslet algoritmy a znat programovaci jazyky, remeslnik by mel byt zrucny, zpevak by mel mit libozvucny hlas, skladatel ci malir by mel mit talent... no a  politik by mel byt cestny. Ja vim, ze je to naivni predstava, ale melo by se o to alespon usilovat. Rezignovat je to nejhorsi. 

Takze politik by mel byt moralnejsi a cestnejsi, nez normalni obcan (jako zpevak by mel zpivat lepe, nez normalni obcan) a mel by sve "male prohresky" porat merit absolutne a ne relativne, vzhledem k zakazce.

A druha vec - myslim, ze nejslepsi system je absolutisticka monarchie, POKUD je osviceny monarcha. Jedine, kde to selhava je, jak toho dostatecne osviceneho monarchu najit a pokud ho najdeme, jak zajistit kontinuitu po nem.

0 0
možnosti
P

papaya

4. 3. 2010 16:05
...ehm

já jsem asi blbá, ale moje nafasovaná tužka leží na pracovním stole.... a nový propisky si kupuju většinou u vietnamců, alebrž líp píšou. Jelikož si ale občas ze služebáku soukromě zavolám, se skřípěním zubů vám kliknu na karmu :-)) Chápu, o čem je řeč. Stejně se ale neubráním dovětku, že když už sviňky u korýtka TOLIK žerou, tak ať u toho alespoň nemlaskaj´... To jsou, pane autore, mraky a tuny propisek ! :-/

0 0
možnosti
C

cenzuraslova

4. 3. 2010 16:02
Přesně-českonečeská média nám vymývají mozky

a nutí, že jen ty strané o kterých neustále záměrně píšou jsou ty prsvé...ve skutečnosti jsou to pravé jen pro jejich kapsy....pravdu nám nepoví.....tu musíte hledat internet je zatím ještě informační cestou...zatí

m...

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/ze-zahranici/bill -gates-priznal-vakciny-maji-snizit-populaci/

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6363x
Studoval jsem a pracoval v Praze v IT a logistice... momentálně se svou rodinou žiji na úpatí Dolomit v severní Itálii