Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

9. 5. 2012 0:42
Hodně dobrý článek

naprostá pravda a ten boj proti krvavému marketingu bude těžký. Problém svobody na internetu je právě v šíření informací a decentralizaci zdrojů. Dnes má prakticky každý nástroj pro získání fotek, videí a jejich uploadování na web - mobilní telefon. A pak nejsou zapotřebí klasická média, aby se sdílení šířilo. Řešení by pam muselo nastat formou cenzury internetu a to by mohlo končit obdou Velké Čínské Zdi. Navíc takovéto omezování by nahrávalo totalitním praktikám, protože internet dnes víceméně supluje roli nezávislých médií.

Další riziko krvavého marketingu je v přitvrzování. Protože, jak je vidět třeba na filmech, lidé si jsou schopni si zvykat na zvyšující míru násilí a tak režiséři budou muset přicházet sněčím dalšíma  drsnějším, aby šokovali, upoutali. No a zde by to asi fungovalo obdobně.

0 0
možnosti

vit.kucik

9. 5. 2012 19:14
Re: Hodně dobrý článek

Vím, že boj proti šíření destruktivních vizí bude těžký a nemám žádnou pořádnou představu, jak jej vést. Centrální zákazy a regulace jsou nemyslitelné, neefektivní a chybné (mnoho lidí si z článku bohužel vzalo dojem, že chci nějak omezovat šíření informací nebo regulovat media - to je nesmysl). Článek především analyzoval podstatu krvavého mediálního terorismu, aniž by dával jednoznačné recepty, jak jej řešit. Řešení musí být spontánní, přinese jej čas. I při tom uteče ještě nejspíše hodně vody a bohužel i hodně krve...

0 0
možnosti

z-VV-na-bliti

8. 5. 2012 16:33
Heh...

..."před 11.9.2001 znalo Al-Kaidu jen několik odborníků na islámský terorismus" >> a strejdove z CIA. Nebyla Al Quaeda smeckou muslimskejch zoldneru na jejich vyplatni listine. Je Muhammad Atta opravdu mrtvej...?

0 0
možnosti

Psychotic17

8. 5. 2012 16:56
Re: Heh...

Nevěděl jsem, že 9/11 konspirační teoretici jsou i mimo USA

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS