Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Tuubeen

5. 4. 2011 11:34
Nojo,

když se řekne "korupce", každý se ošklíbne, ale když má pak někomu něco "strčit", nějak se mu to slůvko nevybaví... Mimochodem, prospiska odnešená z práce spadá, myslím, do trochu jiné kategorie... a něco jste mi připomněl. Jdu napsat článek. :-)

0 0
možnosti
W

www.cestazkrize.cz

5. 4. 2011 11:30
jo

jenže slušní lidé se k moci nikdy nedostanou a sytý revoluci nedělá. takže asi beznadějné. bohužel...

0 0
možnosti
S

Světlonoš

5. 4. 2011 8:50
sice te milovniku ropnych katastrof a utrpeni zvirat

nemam rad, ale tady bych celkem souhlasil. Je videt ze i pako muze mit obcas zablesk osviceni.

0 0
možnosti
HP

DollyBastard

5. 4. 2011 8:21
no nevim, nevim...

To je nejaka vase osobni subjektivni analyza? Ze technicka reseni nezabiraji? Nase republika je v rozkladu a prave nefunkcnost nekterych technickych reseni je zavdavkem pro bujici korupci. Pochybuji, ze v zemich s nizkou korupci maji anonymni akcie, zmatenou zmet zakonu, ktera v konecnem dusledku pomaha mlzeni a skryvani pochybnych zakazek, nefunkcni protikorupcni policii, impotentni kontrolni urady atd. V cele statni sprave je chaos, ktery brani poctivemu jednani a naopak umoznuje skryvani vsemoznych zlodejen. Prostredi, ktere knockautuje poctivce a nahrava korupcnikum. Takove prostredi prave potrebuje nutne "opravu" v podobe technickych reseni. Mluvim tady ale o opravdovych technickych resenich a ne o nefunkcnich paskvilech, ktere nakonec vzdy poslanci schvali.

0 0
možnosti
HP

DollyBastard

5. 4. 2011 8:42
Re: no nevim, nevim...

co mel treba delat takovy Michalek, kdyz mel podezreni, ze se deje na MZP korupce? Policie nevyresila za poslednich par let ani jeden pripad korupce(ano existuje i moznost, ze se v CR zadna korupce nedeje), navic je v podezreni, ze je stale pod taktovkou Langra. NKU, Antimonopol urad, statni zastupitelstvi jsou pod politickym vlivem, premier i ministr ho poslali k sipku. Na koho se mel obratit, aby mel jistotu, ze se s korupci zatoci?

Byt Michalek v Belgii, obrati se na policii, ci jinou duveryhodnou instituci a pripad korupce skonci raz dva vymenou ministra, premiera a mozna cele vlady.

Tohle neni o tradici ale o technickych resenich(nefunkcnich v CR). Nyni tu mame prostredi, ktere odrazuje poctivost(uz jen tim, ze lidi, kteri odhali korupci se nemaji na koho obratit a navic jsou oni sami v ohrozeni) a nahrava nekalym praktikam. No,ted to chce jen zmenit ku prospechu poctivosti. To rozhodne nebude lehke,ale preci jen bych vic veril technickym resenim nez prazdnemu vyrazu "tradice".

0 0
možnosti
MV

marka40

5. 4. 2011 6:44
Karma.

Pravdivé - tím pádem smutné.

0 0
možnosti
AP

shrink

4. 4. 2011 21:01
A jsme v podstatě zase

u té propisky, ukradené z práce ... Sdílím tento apel na individuální zodpovědnost (zdá se mi být pro Tebe typický a principiální, i když jsem četla dohromady max. 3 články) :)

R^

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

4. 4. 2011 21:25
Re: A jsme v podstatě zase

:)) ano, propiska... bystré děvče... :))

0 0
možnosti
PM

assam

4. 4. 2011 19:39
Paráda!

Já to vidím na své rodině.Naši rodičové jsou ještě silně nasáknutí "úplatkovou mentalitou".Mě a ženě se to hnusí a příčí-pokud něco "nemám mít" nebo nepotřebuju,tak se o to nervu.Pokud to mít musím(např.zdravotní péče) a mám na to nárok,najdu si cestu,jak jej uplatnit aniž bych morálně selhal.Zní to idealisticky,ale my v mnohém idealisty jsme a předáváme to našim dětem,doufajíc,že to bude pokračovat dál.Pokud by se touhle vlastní hrdostí dala strhnout celá jedna generace,třeba by to tím stromem o pár generací později pěkně otřáslo.Díky chlape,za připomenutí;-).petr.assam

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

4. 4. 2011 20:16
Re: Paráda!

Díky za příspěvek Petře... přesně to jsem měl na mysli, jen jsem to neuměl sdělit v tak výstižné zkratce...:))

0 0
možnosti
P

petrziphajek.bigbloger.lidovky.c

4. 4. 2011 17:35
Pěkný rozbor

naprostý souhlas. Bohužel právě z těchto důvodů jsem u nás skeptikem. Spousta lidí by volila nějakou z uvedených politických cest, ale v životě je to přesně "udělat to musím, jinak mi toto neschválí / tohle bude trvat moc dlouho / ...." A tak výchova v rodině buď není a nebo je jen teoretická, ale činy usvědčují teorii ze lži.

Dá se říct, to je jedno z dědictví komunismu - potlačení důstojnosti, osobní cti a naopak vytažení věcí jako "je nutno to zařídit za jakoukoliv cenu". Ale i když jedna generace uplynula, situace se nelepší, mám takový pocit, že mnoho lidí si vzalo to nejhorší ze socialismu i kapitalismu.

Možná vám tam chybí jedna kategorie, kde by mohlo politické řešení uspět: když má úředním svěřenou moc rozhodovat a o úplatek si řekne, naznačí, tak často ho dá i občan, co by ho jinak nedal - prostě proto, že chce mít to, co by jinak mělo být samozřejmé. Takže omezit rozhodnutí úředníků, udělat věci nárokové po splnění jasně definovaných podmínek by alespoň trochu pomoct mohlo.

0 0
možnosti
SP4Z

Si0 po 4. zákazu

4. 4. 2011 14:42
Děkuji, pěkný článek.

Ale karmu nedávám, nejsu indián.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS