Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

petrhajek.blog.idnes.cz

1. 10. 2010 19:01
parada, kdybych mohl dat +éx karmu, mate ji...

Mate uzasny dar videt veci pragmaticky a pritom lidsky, jít přímo na dřeň. Tohle by se mělo povinně učit a říkat všude, míto hraní na city, vydírání a manipulací.

V článku kolegy Kremlíka jsem nedávno našel skvělou přednásku M. Crichtona. Jsem si jistý, že se vám bude líbit. Mě se líbila hodně moc.

http://www.klimaskeptik.cz/news/globalni-oteplovani-zpusobili-mimozemstane-prednaska-michaela-crichtona-na-caltech/

0 0
možnosti
K

kareldrabek.blog.idnes.cz

28. 9. 2010 10:35
K zamyšlení

Vymírání druhů je jedním ze základních předpokladů evoluce.

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

28. 9. 2010 14:31
Re: K zamyšlení

Ano, vymírání druhů je zkrátka faktem, se kterým člověk málo co udělá. V tom pozitivním i negativním smyslu.

A nakonec (to je důsledek toho, co jste měl patrně na mysli) - kdyby určité druhy nevymíraly, pravděpodobně by nevznikla v historii ani skulina pro homo sapiens-sapiens...

0 0
možnosti

oldiess

28. 9. 2010 10:27
„Lidstvo je rakovinou na tváři Matky Země"

Rakovina je příliš vážná nemoc, takže to abyste ji využíval k omračujícímu přirovnání snad nebylo nutné. V každém případě neetické.  

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

28. 9. 2010 14:26
Re: „Lidstvo je rakovinou na tváři Matky Země"

Máte pravdu, že rakovina je vážná nemoc (na kterou mj. umřelo několik mých blízkých). Proto přirovnání lidského druhu k rakovině je neúměrné a snad i neetické. Není to však můj výmysl, citoval jsem (vložením do uvozovek, možná jste si toho nevšiml) pouze radikální enviromentalisty (včetně místních bloggerů), kteří těmito absurdními výroky zaštiťují svůj boj. Citaci myšlenek, se kterými pak v článku vedu polemiku, hned na úvod je běžná technika, kterou užívám ve většině svých článků.

Pokud budu polemizovat s např. s Himmlerovými názory na řešení "Židovské otázky",  uvedu jeho výroky, a celkové vyznění článku bude vzhledem k Himmlerovi negativní, jistě mne pane Šestáku nebudete podezírat z neetického chování... :))

0 0
možnosti
TT

T.T.

28. 9. 2010 1:12
Opět karma jako prase :-)

R^

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

28. 9. 2010 14:10
Re: Opět karma jako prase :-)

Díky Tome... :))

0 0
možnosti
SF

myschelle

27. 9. 2010 22:39
chápu to doufám správně

že kritizujete pouze ten "iracionálně romantický postoj" a nesnažíte se naznačit, že velkochovy drůbeže a zabíjení tuleních mláďat je super výdobytek lidské civilizace?

a ještě ... "Zbytek živočišných forem – tj. naprostá a drtivá většina – nemá o existenci člověka nejspíše ani tušení " - na to jste přišel jak? náhlá inspirace při popíjení ranního kafíčka? :) on je skutečně problém, že ty vymírající druhy zcela ignorují povinnost se včas odhlásit z evidence, natož aby v dotazníku řádně vyplnily kolonku důvod vymření, přesto se domnívám, že pan Wilson je v tomto směru informovanější než vy.

jinak ovšem článek zajímavý

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

28. 9. 2010 13:57
Re: chápu to doufám správně

Chci naznačit, že to, jak se cítí kuře ve velkochovu, se můžeme jen dohadovat a odvozovat z lidských emocí a pocitů. Zjistit to však objektivně nemůžeme. Stejně nemůžeme vědět, zda by se kuře "rozhodlo" pro hladovění, strádání zimou a brzký skon od nějakého predátora ve "svobodné" divočině nebo pro čekání na jateční váhu či snášení vajec v zajištěné drůbežárně (byť podle lidských měřítek stísněné). To jsou všechno lidské úvahy, měřítka a volby, nikoliv kuřecí. Pokud se někdo zaštiťuje "kuřecími zájmy" není upřímný. Bojuje za své lidské zájmy (např. věhlas, touha po naplnění, odstranění něčeho, co nepovažuji za estetické, apod.), které těmi kuřecími jen zakrývá. 

U tuleňů jde o klasický konflikt zájmu jedné skupiny lidí (lovců-kteří mají z tuleňů prospěch) a druhé skupiny lidí (enviromentalistů - kteří z tuleňů prospěch nemají, zato konání lovců poškozuje jejich vnímání estetiky a dobra). Můžeme se přidat k jedné nebo druhé skupině ale těžko můžeme prohlásit, že existuje...

0 0
možnosti
VB

silný kuřák

27. 9. 2010 16:46
Kvůli takovým

příspěvkům je dobře, že lidé blogy píší. Fajn.

0 0
možnosti
KB

Kocour Bobule

27. 9. 2010 16:32
:o)

Výborný článek, děkuji :o)

0 0
možnosti
PM

vincenzo

27. 9. 2010 15:21
Pěkně napsáno

 Moc se mi líbí Váš článek. Vždy když slyším nějaké podobné nářky,tak se mi vybaví jeden film s Madonnou. Ztroskotá s jedním mužem (plavčíkem...ona bohatá rozmazlená panička) a neumí ani vykuchat rybu a připravit jídlo...,ale to podstatné je,že v prvních dnech má přesně tyhle přecitlivělé argumenty,proč nezabíjet ty ryby a zajíce atd. Chtěl bych vidět všechny tyhle "ochránce",jak by přežili v přírodě.

 Na druhou stranu se činnost člověka začíná projevovat třeba v rybářství. Lov tuňáků začíná ohrožovat početný stav a berou se čím dál menší kusy. Nemají šanci dorůst do jinak běžné velikosti. Tady bych činnost takových organizací uvítal. Dále u klasického týrání zvířat,kdy je nechá člověk hladovět,uvázané na velmi krátko,případně při zjevném onemocnění bez ošetření lékařem.

0 0
možnosti
K

kevinbb

27. 9. 2010 17:46
Re: Pěkně napsáno

Ten film se jmenoval Swept Away a hrala v nem hlavni roli Mariangela Melato a Giancarlo Giannini.

Jinak souhlas, take tak to citime.

Pamatuji se, ze kdyz jsme jednou vypraveli v americe americanum o zivote u nas na vesnici kde jsme kdysi mivali statek s domacima zviratama a jak jsme se starali o zvirata, prasata, kozy, husy, kraliky, kachny, slepice, atd. a samozrejme take o tom jak jsme je tez zabijeli a stahovali jak se na nas divali a rikali jak jsme pry kruti a ze by to nemohli ty zabity zvirata ani jist, pry? Vypraveli jsme jim jak probiha zabijacka nebo zabiti kozy(samozrejme v techto pripadech, profikem reznikem), atd. tak to nemohli ani poslouchat a zadali nas aby jsme to preskocili. A to same jak se vykrmovali husy atd. Zkratka spousta lidi vyrusta ve svete v bubline a nejaka realita je pro ne odporna krutost. Ale to, ze treba ten samy den bylo jen v nasi ctvrti zbytecne nasilne zabito sedm lidi(vrazdy a bouracky), tak rikali, ze to je pry normalni, ze pry to je zivot.

0 0
možnosti
JP

sedivak

27. 9. 2010 15:14
Toto není dobrý článek,

tento článek je výtečný. Většina polemik je bezzubých proto, že jeden demagog utlouká pseudoargumenty demagoga druhého. Boj proti blbosti a falešnému sentimentu je třeba vést právě takto - nahlížet věc ze širšího hlediska než z hlediska polemizujících ze stejného smetiště. A podobně by se měly pojmout nesmysly multikulturalismu, globálního oteplování, boji proti genovému inženýrství... Podobně jako Čech v Itálii nazírá problémy lépe než Čech v tuzemsku. Zajímavé!

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VIII.

27. 9. 2010 16:10
Re: Toto není dobrý článek,

možnost odstupu

0 0
možnosti
AMF

farsky.blog.idnes.cz

27. 9. 2010 14:27
Skvělé!!!

Naprosto chápu, proč se vám moje články líbí!

Je to vzájemné!!! R^R^R^

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

27. 9. 2010 15:09
Re: Skvělé!!!

Děkuji, Farský, děkuji, ale musím je pokárat, Farský, neboť sami zanedbávají svou tvorbu směrnic a to se setkává než s nervositou a nedočkavým očekáváním. Psát ministerské směrnice a příručky, Farský, ne zevlovat po plytkých spiscích kde koho, psát směrnice, toho si společnost žádá...!

:))

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6363x
Studoval jsem a pracoval v Praze v IT a logistice... momentálně se svou rodinou žiji na úpatí Dolomit v severní Itálii