Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

Ringo.ringo

27. 7. 2010 8:12
Nemam nic proti tezbe ropy

souhlasim s knihou modra, nikoliv zelena planeta, souhlasim s tim, ze to co je v zemi se jednou dostane do atmosferya z atmosfery zase zpet do zeme, proste prirozeny kolobeh. Ale argumentovat, ze kdyz neceho unika trochu, tak se nestane nic hrozneho, kdyz toho utece nekolikanasobne vice je nesmysl. Priroda je sama o sobe vyvazena. Sama si zahubi to co chce a sama zrodi zase co chce, nedelejme to za ni. A firma tezici ropu je ok, ale pokud ji tezi zpusobem po nas potopa, je neco spatne a jeji uzitna hodnota pro lidstvo se dostava do zapornych cisel. K cemu mi bude benzin ci nafta do auta, kterym muzu jezdit do prace, kdyz mi takovy koncern vesele znici obzivu touto katastrofou. A k cemu to bude lidem obecne, kdyz to co nam more dava uz nepujde konzumovat a budeme se tim v podstate travit?

0 0
možnosti
RS

Ringo.ringo

27. 7. 2010 8:12
Re: Nemam nic proti tezbe ropy

Takze trochu logiky do tech cisel. Me ta logika fakt neunika, ale

nekteri se tu predhaneji pomalu v tom, kolik ropy clovek muze vypit a

prezit. ri vsi te radoby chytrosti by to chtelo trochu postudovat i

chemii a vlivy latek na organismy. I clovek je zivym organismem, nejak

na to nekteri zapominate.

0 0
možnosti
DB

doktor_bota

27. 7. 2010 8:07
Karma...

R^

0 0
možnosti
H

hejhulapp

27. 7. 2010 8:07
otočit se dá všechno...

Všechna fakta, statistiky, analýzy se dají vždy prezentovat různým způsobem - záleží na které straně jste :-((

0 0
možnosti
MM

Vosiczka

27. 7. 2010 7:51
Rozesmál mě příspěvek Montyho

...kolik z dotycnych lidi se vazne zamysli a rekne si: "od zitrka jezdim do prace na koni... Ach jo, Monty - Kdyby se lidé vážně zamysleli, došli by k tomu, že pokud by používali všichni koně místo automobilů, byla by to ekonomická i ekologická katastrofa. Během několika týdnů by mělo stéblo trávy cenu zlata a byli by jsme v kobylincích po kolena. To, že téměř všichni obyvatelé "civilizovaných" zemí potřebují k životu ropné produkty snad ještě neznamená, že by je nemělo zajímat, jakým způsobem se ropa těží a jaké to může mít následky, že nemohou vyvíjet tlak na to, aby se tak dělo co nejšetrnějším způsobem a vyžadovat odpovědnost od těch, kteří za těžbu zodpovídají (a náležitě na tom vydělávají).

0 0
možnosti
C

chose.cyrany

27. 7. 2010 7:49
No pane jo..

Člověče ..nudně stejný, oblepení ptáci..co takhle trochu soucitu, pro trýznivě umírající bytosti ? To máme být jako rádi , že se už nevypouští „zátěžová“ voda přímo do moře (mimochodem to se dělo při několikanásobně nižší těžbě, ale to nic nemění  ) ? |Druhová rozmanitost se vrátila na 71-100 % (tomu moc nerozumím, buď je zpět 70 % druhů a nebo je zpět všeh 100 %. No pokud by to bylo těch 70 % tak je to třetina , proboha… Koncerny jsou zdrojem všeho zla ze své podstaty. Vznikly jako imperia zisku. Aby co nejefektivněji generovali co největší zisk. Disponují ohromnými finančními zdroji se kterými korumpují celé státy. Mohou si dovolit armády těch nejlepších právníků, ale také třeba soukromou armádou. Kde je nějaký problém, tam je nějaká koncern. Tak to prostě je. Vám s zdají sympatické ? Když už tedy vznikly , je třeba vůči ním největší ostražitost. Co Bhópál,  co zaměstnávání nezletilých dětí ve fabrikách Číny, Indie,

0 0
možnosti
C

chose.cyrany

27. 7. 2010 7:50
Re: No pane jo..

co děti na středoasijských zemích na  plantážích Malbora  atd. atd. ? Nejsem obhájcem koncernů..milé, ovšem svými slovy dokazujete pravý opak.

Je to stejná argumentace jakou používají dopravci , chcete mít v supermarketech  čerstvé zboží i v neděli ? No vidíte ,tak neremcejte.  

Vaše věty jen dokazují tristní stav této společnosti. Prioritní je sebeuspokojení, co nejvíce si za každou cenu užít. A ničit vše co tomu stojí v cestě. Není nic vyššího, žadná idea, jen vlastní břuch, můj co největší vůz, můj vyhřívaný bazén . Egoistické uspokojení končící na plotě kolem mého pozemku.

0 0
možnosti
L

lajika

27. 7. 2010 7:49
no konečně

Konečně objektivní a fakty podložený příspěvek, konečně rozumná odpověď na všeobecnou hysterii kolem ekokatastrofy. Díky za to, pane autore.

0 0
možnosti
RS

Ringo.ringo

27. 7. 2010 8:02
Re: no konečně

hysterii?

0 0
možnosti
SB0

stará Blažková 01

27. 7. 2010 7:49
S pozdravem

ředitel BP Tony Hayward

;-D

0 0
možnosti
OK

Ondrej8

27. 7. 2010 9:04
Re: S pozdravem

;-DR^

0 0
možnosti
K

kareldrabek.blog.idnes.cz

27. 7. 2010 7:47
Čísla mohou být zavádějící

Počet mrtvých ptáků ve srovnání, kolik jich zabíjejí větrné elektrárny nebo třeba jen obyčejné kočky není veliký. Jenom jsou to pro tisk tolik žádané katastrofické informace. Zemědělství je odpovědné za devastaci života v Mexickém zálivu mnohem víc, než současný únik ropy. Navíc jde o prakticky neřešitelný problém.

Přirozený únik ropy je opravdu naprosto běžná věc. Havárie vrtu vypustí značné množství ropy ve velmi krátké době. Z lidského hlediska katastrofa, z dlouhodobého pohledu celkem běžná věc. Narušení ropných ložisek zlomy muselo mít v minulosti daleko větší následky. Pokud to někoho zajímá, stačí se podívat na naleziště přírodního asfaltu. Ten právě po ropě zbývá.

0 0
možnosti
RS

Ringo.ringo

27. 7. 2010 8:01
Re: Čísla mohou být zavádějící

"Zemědělství je odpovědné za devastaci života v Mexickém zálivu mnohem

víc, než současný únik ropy" - to je dobry ulet, vy uz nevite, jak se vice udelat zajimavym, tak to zkousite pres nesmyslna tvrzeni, aby to vzbudilo nejake halo?

0 0
možnosti
RS

Ringo.ringo

27. 7. 2010 7:16
Typicky clanek nekoho, koho se to netyka

Pane, mate stesti, ze nejste ten pelikan, ktery prave umira, kdybyste jim byl, tak vam ta ropna katastrofa sakra vadi. Argumentovat prirozenymi pruskay je krasne alibi na neco, co nema obdoby. Vseho s mirou. Prusak prirozene nevadi, ale pokud se to vali do more proudem, nastava problem. To mate jako rentgenove zareni. V malem mnozstvi vas to nezabije, ve velkem mnozstvi zacne vas organismus mutovat a vytvaret zhoubne bunky. Argumentovat, ze se narodily novi ptaci, kdyz jich pred tim umrelo nasledkem katastrofy 250 000, to je jako argumentovat, ze se pri holocaustu nic nestalo, dyt se narodily miliony novych Zidu. O tom, ze BP znicila zivoty milionum lidi, ktere to pobrezi zivilo ani nemluve. Reditel BP dostane miliardove odstupne, co dostanou ti lide, kterym sebrala ropa zivobyti na pobrezi? Tak leda kopanec do zadnice. Zabyvate se faktickymi cisly, ale nejak vam unika logika toho vseho co se deje. Ze zvirat delate veci, ktere kdyz se rozbiji, narodi se spousta novych. Docela zrudne.

0 0
možnosti
MK

jakson

27. 7. 2010 7:51
Re: Typicky clanek nekoho, koho se to netyka

Já myslím, pane, že podstata a logika názoru unikla vám. Snad příště ;-)

0 0
možnosti
JN

Velkoknize Slovanski

27. 7. 2010 6:14
BP investovala miliony dolaru !!!!!

aby vylepsila svuj medialni obraz

porad jsem premyslel, co asi tak mohou psat ? po takove katastrofě . . .

az Vy jste mi na to svym clankem dal odpoved

jde to !!!

je to dobre napsane i podle toho kolik lidi Vas za ten clanek chvali

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6363x
Studoval jsem a pracoval v Praze v IT a logistice... momentálně se svou rodinou žiji na úpatí Dolomit v severní Itálii