Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VU

prasak.1

27. 7. 2010 9:19
mám jednu otázku na autora této slátaniny

co když vám někdo přejede dítě či manželku či rodiče (chraň Bůh, nic takového vám samozřejmě nepřeji), mávnete nad tím rukou a řeknete si, že takovéhle věci se prostě stávají, že je to daň pokroku za rozvoj automobilového průmyslu, prostě smutná věc, ale jede se dál a koneckonců, lidí je jako ...... (dosaďte si co chcete). Takhle přesně totiž na mě váš náhodný shluk písmen působí. Ta havárie se nestala jen tak, ta se stala proto, že někdo z BP zanedbal svoje povinnosti, tzn, že za tu největší katastrofu, jejíž dopady na tamní ekosystémy mimochodem nikdo zatím nezná (tedy kromě vás), může konkrétní člověk. Není to nic o tom, že by jménem vědeckotechnického pokroku nějaký šílený vědec, otočil knoflíkem, ale knoflíkem otočil zaměstnanec BP a vypnul alarm, aby nerušil lidi při práci, navíc se zjistilo, že v rámci šetření byli dodávány levnější materiály než měly či nebyly z týchž důvodů dodány vůbec.

0 0
možnosti
VU

prasak.1

27. 7. 2010 9:21
Re: mám jednu otázku na autora této slátaniny

Závěrem chci říct, že také nemám rád nadnárodní koncerny, neboť se v

nich koncentroval takový vliv, že se staly mocnějšími než státy, což je

děsivé, protože státy ovládají volení zástupci, firmy uvládají úzké

skupinky vlivných, a silou svých financí následně ovládají i státy. 

0 0
možnosti
S

stank

27. 7. 2010 9:10
plagiát milý Watsone

Článek poskládaný z cizích myšlenek. Alespoň jste uvedl zdroje.

0 0
možnosti
DB

doktor_bota

27. 7. 2010 9:13
Re: plagiát milý Watsone

Plagiát by to snad byl bez těch zdrojů, ne?8-o

0 0
možnosti
MB

bjerndi

27. 7. 2010 9:06
To obrovske dobro

;-D;-D;-D BP ignorovala snad vsechna bezpecnostni opatreni a platit by mela jeste vic a to za usly zisk vsem lidem, kteri to v tech oblastech pociti !!! Chapu, ze cloveku ktery je hrdy na to jakym zpusobem se lide k prirode chovaji takova katastrofa pripada jen vysypany kos po ceste do popelnice, ale s realitou to nema nic spolecnyho Rv

Zaverem bych jen dodal, ze nejsem zadny horlivy ekolog, ale je mi z techto nazoru na bliti. Lidsky druh se chova k Zemi jako nejhorsi parazit a nemejte obavu, ze drive nebo pozdeji na to dojede

0 0
možnosti
RS

Ringo.ringo

27. 7. 2010 9:12
Re: To obrovske dobro

me docela mrzi, ze se tu setkavam se spoustou rozumnych nicku, kteri uvazuji zpusobem - nic se nestalo, to se vycisti. Tohle jsou nazory jak za komance - po nas potopa.

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VII..

27. 7. 2010 9:05
Budiž slyšena i druhá strana

Fajn, že jste to napsal. R^

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

28. 7. 2010 19:49
Re: Budiž slyšena i druhá strana

Díky za povzbuzení... chystám sérii podobných článků o různých alarmismech dnešní doby, takže jestli Vás téma zajímá, dejte si na mě RSSku... :))

0 0
možnosti
DB

mr_bodo

27. 7. 2010 8:56
Souhlas!

Napsal jste to naprosto perfektně. A upřímně se bavím nad příspěvky některých "ekologů" níže. Trápící se umírající pelikán, koncerny jsou impéria zisku apod. To snad ani není možné. Takže ekoterorističtí rozumbradové: odpojte se od netu (z 99% počítače nejedou na solární energii a obsahují špatný plast, určitě vyrobený z ropy a ta je špatná, áno), nafasujte lopaty a místo těchto pseudointeligentních keců JDĚTE (ne jeďte, jděte pěšky) kultivovat severní Čechy prokazatelně zdevastované těžbou uhlí a / nebo jděte rozkopat uměle regulovaná koryta českých / moravských řek do původního stavu...

Kolik z vás vyrazilo? Nikdo?

0 0
možnosti
RS

Ringo.ringo

27. 7. 2010 9:00
Re: Souhlas!

bav se dal. Lide, ktere pobrezi Mexickeho zalivu zivilo, se uz bavi o poznani mene a takovi plkalove jako jsi ty se klidne mohou bavit na cizim nestesti. Bagatelizujes neco, o cem houby vis a delas z toho tady spolu s autorem priblblou statistiku stalinistickeho - "kdyz zemre jeden, je to tragedie, kdyz zemre milion, je to statistika".

0 0
možnosti
JH

Jania

27. 7. 2010 8:52
Ale že nám to pěkně pindá

když si sedímedaleko od toho v Evropě, že?

Teda srovnávat přirozené průsaky ropy s takovou havárií, to už zavání demagogií. Si zkuste dát si každý večer panáka po dobu jednoho měsíce a pak vypít totéž množství na ex. Rozdíl rychle pochopíte. Jistě, ropa se časem přirozeně rozloží, ale závisí na jejím množství, teplotě vody atd.

Jiná je otázka, proč šéf BP dostal kartáč za tu dovolenou. Sice to moc logiku nemá, ale ze stejného důvodu se politici u nás vraceli z dovolených době povodní (i když bahno lopatou neodhazovali), nebo já zruším plánovaný mejdan, když mi umře příbuzný (i když si o něm myslím, že  to bylstarý slizoun). Gesta jsou důležitá, taková jsouz pravidla.

Jo, a jako pták bych si raději vybrala smrt rozplácnutím o sklo, než takhle pomalu umírat, brrr.

0 0
možnosti
OK

Ondrej8

27. 7. 2010 8:58
Re: Ale že nám to pěkně pindá

R^

0 0
možnosti
F

FanFanTulipan

27. 7. 2010 8:45
...

Je vidět, že vám úpatí Dolomit svědčí k duhu :-) Karma R^

0 0
možnosti
AW

workaq

27. 7. 2010 8:42
např. jen balastní voda

Myslíte, že přepravní společnosti přestaly vypouštět znečištěnou balastní vodu do moře samy a dobrovolně??

Nebo až dlouho po nátlaku "zlých" novinářů a veřejného mínění?

Je to jediná šance, jak nutit velké řetězce k dodržování norem (nejen ekologických).

0 0
možnosti
RS

Ringo.ringo

27. 7. 2010 9:03
Re: např. jen balastní voda

presne, taky me to napadalo, ale pokazde, kdyz jsem na neco reagoval, jsem se k tomu nedostal. Argumentace ze skoncil vyplach morskou vodou - proc asi? Protoze nekdo zjistil, ze to asi neni uplne ok. Tak samo jsme ted zjistili, ze neni uplne ok kaslat na bezpecnostni ventily. Priste se stane neco dalsiho a autor bude argumentovat - uniku ubylo, protoze se zvysila kvalita bezpecnostnich ventilu a jaksi zapomene, proc asi.

0 0
možnosti
OFVI

old fashioned Vince IV.

27. 7. 2010 8:40
advokáti BP budou mít radost

;-D;-D

0 0
možnosti
KK

KK46

27. 7. 2010 8:19
Karma!

Velmi rozumný a užitečný článek.  Nejdůležitějším zdrojem je lidská iniciativa. Díky ní se prakticky cokoli z přírodních materiálů může změnit ve zdroj blahobytu a pokroku. Ve středověku považovali horníci uranovou rudu za sajrajt, který jen překáží při těžbě stříbra (odtud název "smolinec"). Díky rozvoji vědy je z něj nesmírně užitečná surovina.

Abych předešel některým primitivním útokům, přiznávám, že jsem si vědom její dvousečnosti. Ta ale je neodmyslitelným atributem prakticky čehokoli.;-)

http://karelkuzel.blog.idnes.cz

0 0
možnosti
JK

poberta

27. 7. 2010 8:35
Re: Karma!

pokud nekdo rika ze hornik holt pri tezbe taky obcas umre a nic se nedeje tak je to uplne sileny takze to je muj nazor na kk46 silenec

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6363x
Studoval jsem a pracoval v Praze v IT a logistice... momentálně se svou rodinou žiji na úpatí Dolomit v severní Itálii