Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

stank

27. 7. 2010 10:18
nic se něděje

Ropa je 100% přírodní látka - to už zaznělo tisíckrát. Stejně tak je přírodní látka jedovatá síra nebo žhavá láva. V útrobách naší planety dřímá kdejaká hrozba a nebezpečí pro život. Ale my se tady nebavíme o tom, že tyhle věci jsou (a asi pro nějaký dobrý účel), ale o vlivu nepřirozených zásahů člověka do systému a stavů které tu existují po tisíce let a následcích těchto zásahů pro celou planetu. Že ropa samovolně prosakuje na povrch je jedna věc, ale že jsme provrtali zemskou kůru a 'odšpuntovali' natlakované prostory s mazlavou toxickou látkou je něco jiného. To je jako odstřelit sopky nebo oblast Yellowstonu a postiženým oblastem říkat, že se nic neděje, láva je 100% přírodní látka.

0 0
možnosti
JH

Jania

27. 7. 2010 10:33
Re: nic se něděje

..a že výbuchy sopek jsou čas od času běžné, tudíž se zase tak moc neděje R^

0 0
možnosti
RS

Ringo.ringo

27. 7. 2010 9:57
Zarazi me jedno

predpokladam ze vsichni vedi jak obtizne je mit zivnost, zamestnavat lidi a proste mit takovy maly ci stredni podnik. Pak mi zustava rozum stat, ze nekdo hleda cesticky k obhajobe BP, ktera ma sve miliardy jiste a odstupujici sef taky, zatimco osudy drobnych zivnostniku na pobrezu USA bagatelizujete zpusobem - vsak nejsou lini, najdou si jinou praci. Myslim ze i pri jejich maximalnim vykonu a pracovitosti to budou mit zdaleka obtiznejsi nez ti, kteri tu katastrofu zpusobili. Navic opomijite fakt, ze clovek ma nejakou psychiku a ze se na psychice lidi ta katastrofa chte nechte podepsala poradnym zarezem. Takze se nedivme, kdyz se hojne zacne stavat, ze ti puvodne pracoviti lide, kteri tam zivili sebe a cele pobrezi , zacnou treba pochlastavat a stane se tam z toho periferie s totalnim upadkem.

0 0
možnosti
ML

m. l.

27. 7. 2010 12:20
Re: Zarazi me jedno

Pořád nechápu co svými příspěvky chcete říct. Že autor článku měl správně hořekovat nad obrovským průšvihem jako spousta ostatních? A že vůbec neměl z úst vypustit, že to není tak beznadějné a ztráty tak fatální jak se může na první pohled jevit? A že se neměl zmiňovat o tom, že za určitých podmínek jsou k dispozici lepší prostředky jak likvidovat ropnou havárii než jsou ty současně používané?

 

Připadá mi to, jako kdybych přišel o nohu a říkal, že to není tak hrozné, že s jednou nohou pořád ještě můžu dělat hodně věcí a vy z toho vyvodil, že z té ztráty mám radost :-/

0 0
možnosti
J

JCage

27. 7. 2010 9:54
Souhlas s tim,

ze se tyto "katastrofy" medialne nafukuji. Kazdy si chce prihrat polivcicku.

Ale nesouhlasim s tim, ze bychom se bez nadnarodnich spolecnosti vratili do 19. stoleti. Je rozhodne par "dravych" super/hyper/marketovych retezcu, ktere by se za sve agresivni chovani na trhu / manipulaci lidi dali zavrit s okamzitou platnosti.

0 0
možnosti
J

JCage

27. 7. 2010 9:55
Re: Souhlas s tim,

*daly

0 0
možnosti
OFVI

old fashioned Vince IV.

27. 7. 2010 9:52
nechápu karmu za tento omezený a zcestný názor

8-o

0 0
možnosti
VU

prasak.1

27. 7. 2010 9:53
Re: nechápu karmu za tento omezený a zcestný názor

tak to jsme dva ...

0 0
možnosti
S

stank

27. 7. 2010 9:49
dobrý :)

'malé firmy přinášejí malé dobro a velké firmy přinášejí velké dobro' :-P

0 0
možnosti
RS

Ringo.ringo

27. 7. 2010 9:51
Re: dobrý :)

taky mi to prislo jako omluvit Hitlera za to, ze vladl vetsimu prostoru, takze tech mrtvych bylo vice nez u Polpota:-)

0 0
možnosti
MB

bjerndi

27. 7. 2010 9:38
Pro autora tech bludu

teda spise pro toho koho uz naucili misto mozku pouzivat ctrl +v a ctrl + c bych jen dodal. Pokud to povazujete za pohodovy stav, tak se tam odstehujte a spokojene si zijte v tech nejpostizenejsich oblastech se sr*ckama vsude okolo Vas. Poslete svoje deti hrat si k mori, do lesa a jeste jim poradte, ze se nemusi bat pozivat nejake lesni plodiny treba. Koneckoncu budete ve vyhode, pri trese umu muzete tu ropu hned zpracovavat na benal, takze prijemny bonus na zaver a splneni snu, pokrok zadarmo ;-D

0 0
možnosti
ML

meyla

27. 7. 2010 19:48
Re: Pro autora tech bludu

Proč ne? Žít dnes někde u Prince William Sound na Aljašce není problém, je tam krásná příroda. Stejně tak na španělských pobřežích, které byly po několika haváriích ropných tankerů v osmdesátých letech minulého století označeny za totálně zničené na dalších padesát let. Nějak se vám zeleným hlavám ne a ne rozsvítit - jenom strašíte koncem světa (nebo alespoň jeho části), ale konec zatím v nedohlednu, co?

0 0
možnosti
RS

Ringo.ringo

27. 7. 2010 9:33
2 Glock

"Legrace je, že "ufňukaný přístup" stylu "já chci lovit krevety a vy z BP

mi to musíte umožnit" se v amerických zprávách vůbec nevyskytuje. Lidi

tam to vzali jako fakt, se kterým musí žít." - tak tohle je ale iluze mimo realitu. ti lide jsou z tamni situace naopak zoufali a neni to o tom, ze BP jim musi umoznit lov. Je to o tom, ze BP jim ho ted znemoznila. A ted si vem, ze odstoupivsi reditel BP dostane odstupne, ze se bude moci do konce zivota dloubat v nose a lidi vyhnani BP z pobrezi se museji starat, co budou delat, aby se vubec uzivili. Neco urcite najdou, ale spolehat na to....spise spoleham na to, ze si urcite najdou neco manazeri BP a kdyz ne, odejdou s nalezitym odstupnym. Dostanou takove odstupne ti, co prisli o zivobyti na pobrezi?

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VII..

27. 7. 2010 9:37
Re: 2 Glock

Nějaké odškodné dostanou (Obama svatosvatě slíbil), na tom místě je nikdo nedrží - mohou dělat něco jiného nebo se mohou odstěhovat. Já vím, že to zní cynicky, ale jiná šance není. Když mne rybolov neuživí, tak začnu dělat něco jiného.

Nepodceňujte činorodost Američanů ...

0 0
možnosti
AA

Albedo

27. 7. 2010 9:31
To je argumentace

Tahle nestydatě podkuřovat korporacím a omlouvat jejich chyby může jen hlupák nebo grázl. Offshore drilling je časovaná bomba, špatně zabezpečených vrtů je spousta, to není tajemství. Korporace jsou momentálně na vzestupu a státní uskupení jen lapají po dechu.

http://www.guardian.co.uk/business/cartoon/2010/jul/16/goldman-sachs-abacus

0 0
možnosti
OK

Ondrej8

27. 7. 2010 9:31
Take par fakt

Aktualni vysledky vedeckych vyzkumu z oblasti zasazenych ropnou havarii tankeru Exxon-Valdez ukazuji, ze jeste po dvaceti letech po havarii je mnoho morskych plazi ropou znecisteno, hluboko vsakla ropa se stale jeste uvolnuje do oceanu a ropa je i v telech zivocichu jako napriklad v muslich (ktere ovsem slouzi jako potrava dalsim, takze ropa se pak dostava do celeho potravniho rezetezce, lidi nevyjimaje). Co je ovsem jeste varovnejsi fakt je to, ze vsakla podpovrchova ropa je stale jeste toxicka a dale ovlivnuje organismy - byt je jiz primo nezabiji... Uprimne, nevim jestli bych tam chtel rybarit, byt je to dvacet let pote.

Samozrejme bych nakonec rad zminil zdroje ze kterych pochazeji me informace: U.S. Department of Interior, National Park Service, publikace "20 Years Later...Exxon Valdez Oil Spill" (http://www.nps.gov/kefj/parknews/exxon-valdez-oil-spill.htm) a Exxon Valdez Oil Spill Trustee Council.

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

28. 7. 2010 19:44
Re: Take par fakt

Tady by byla na místě diskuse o zdrojích informací - to moje např. uvádí, že na plážích je 2-3% "relativně netoxického dehtu". Dehet (prakticky asfalt) je stejně toxický či netoxický jako asfalt na silnicích a nemluvíme o našich městech, jako o "zamořených toxickým asfaltem" (byť asfalt k jídlu moc není).

Jinak tuším, že jste asi viděl ony fotky, kde aktivisté zvedají kameny a v jamkách je loužička něčeho černého... Tyto fotky jsou sugestivní a je mnoho eko-ogranizací, které si vydělávají na živobytí poměrně těžce - shánějí příspěvky a granty líčením, že jejich činnost je nanejvýš potřebná, protože situace je alarmující. Ty pak mají tendenci situaci líčit z toho pohledu, který je pro jejich zájem přirozený. O černě louži pod kamenem je těžko co říci bez nějakých celkových dat a statistik. 

Jak jsem řekl, bylo by to na analýzu a diskusi o zdrojích informací, ale to je mimo rozsah této "rámečkové" debaty...

P.S. Jinak si vážím Vašeho slušného a racionálního přístupu... :))

0 0
možnosti
VU

prasak.1

27. 7. 2010 9:23
Ringo.ringo

ty jsi mh.ringo?

0 0
možnosti
RS

Ringo.ringo

27. 7. 2010 9:28
Re: Ringo.ringo

jo

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6363x
Studoval jsem a pracoval v Praze v IT a logistice... momentálně se svou rodinou žiji na úpatí Dolomit v severní Itálii