Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

ErikM

2. 8. 2010 10:59
povaha

až se třeba jednou bude k zemi blížit smrtící asteroid všechni budou vymýšlet jak zabránit zkáze jen češi budou sedět a hledat dobrý důvod proč by měl minout

0 0
možnosti
ML

m. l.

2. 8. 2010 12:26
Re: povaha

Zajímavé co všechno je tam napsané ;-D

0 0
možnosti
.

...palič

2. 8. 2010 10:17
Dobré hergot

Nejsou to jen následky havárií, kdy je vidět, že to zelené poroučení větru a dešti je kapitální konina. Stačí jedna sopka na Islandu a změní se počasí v celé Evropě. Hlavně že se živí mraky parazitu sdružených v NGO na kravských prdech jiných "smrtelných zdrojích CO2.

0 0
možnosti
LU

pidla

2. 8. 2010 9:41
Mně z toho vyplývá, že jste advokátem velkých.

Já jsem naopak proti velkým, nepřinášejí jen dobro, ale více plení, protože nemají takové rozlišovací schopnosti. Obr taky nedohlédne na zem, musel by se sehnout. A ropné společnosti jsou  v tom  všem na špici. Jezdit už jsme dávno mohli na jiná paliva, levnější. A plasty taky nejsou něco tak fantasticky dobrého, jak hlásáte, jste produkt dnešní doby a nedohlédnete dál, než za svůj dvoreček. Škoda, nejsem žádný ekonadšenec, ale vidím reálněji, než vy, přes peníze velkých...Rv

0 0
možnosti
ML

m. l.

2. 8. 2010 12:25
Re: Mně z toho vyplývá, že jste advokátem velkých.

Velké firmy "můžou" za to, že si skoro každý může koupit auto, mobilní telefon, byt, jogurt, počítač, televizor, zaletět jen tak na dovolenou na jiný kontinent, ... Bojkotujte velké firmy a tohle mít nebudete. Takto si to lidé přáli, tak to je :-)

 

A navíc, ten článek o tom není :-) :-) :-)

0 0
možnosti
PK

jaymzz66

2. 8. 2010 2:45
nevim, z kterych zdroju autor cerpal, ale...

US media jednoznacne prokazala. ze BP ignorovala vsechna varovani obsluhy plosiny o nedostatcich, hrozicich masivnim unikem ropy. nadto, BP pri udelovani vrtne licence lzive uvedla, ze ma k dispozici technologii, jez by jakekoli katastrofe zabranila. behem 1. tydne pak co nejrychlejc obchazeli obyvatele pobrezi a nabizeli 5000 USD vykupne, aby je nikdo pozdeji nesoudil o vic. to az obama z nich vytriskal 20 miliard na odskodne. korporace si, diky lobingu, s amerikou delaj, co chtej. jejich danove ulevy a vladni subvence nemaji obdoby. napr vsechny ropne spolecnosti dostavaji od vlady dotace za to, ze ropu vubec tezi. zakaznik pak za palivo plati 2x, jednou u pumpy a podruhe z dani. krasnym prikladem 'dobra' velkych firem je soucasna krize. nenazrany bankovni sektor rozdaval hypoteky bez potvrzeni o prijmu zadatelu a investori pak sami torpedovali akcie, aby na jejich padu vytriskali majlant. a delali to tak dlouho, az malem potopili celej svet. tolik na tema dobro velkych firem.      

0 0
možnosti
M

mraduk

3. 8. 2010 16:40
Re: nevim, z kterych zdroju autor cerpal, ale...

Velké firmy samozřejmě nejsou charita, dělají to, co je výhodné pro ně. Kdo si myslí že by to mělo být jinak, je mimo realitu. Vtip je v tom, že velké společnosti přináší užitek i "obyčejným lidem".

Za vámi popsané problémy mohou především politici. Kdyby se do toho nemontovali, nebyly by problémy zdaleka tak vážné - jenže socialismus světem vládne, takže stát musí cpát své špinavé pracky všude.

0 0
možnosti
C

Chrchel33

1. 8. 2010 13:01
"nenávist" k velkým firmám je racionální

I když víceméně souhlasím s tím, co píšete o ropě, právě ta mediální hysterie drží vámi honestované velké firmy na uzdě. Kdyby nebylo tlaku veřejného mínění, velké společnosti by neutratily ani dolar za bezpečnostní opatření, které jsou sice občas (spíše často) kontraproduktivní nebo zbytečné, ale bez onoho tlaku by situace byla nesrovnatelně horší.

S čím opravdu nesouhlasím je vaše velké firmy = velké dobro. Pominu ten nesmysl, že by jsme bez nich žili jako v 19. století. O kolik levnější jsou potraviny, když právě nadnárodní hypermarkety způsobují, že  bez dotace tu nikdo nic nevypěstuje nebo o kolik lepší jsou auta, která jsou montována z koncernových dílů někde v rozvojových zemích.

Tyto velké společnosti investují obrovské částky do postupů prodeje, manipulace s míněním zákazníků nebo do cílené reklamy. Průměrně inteligentní člověk víceméně nemá šanci odolávat takovémuto "vymytí mozku" a stává se konzumentem těchto uniformních produktů.

Naproti tomu malé firmy umožňují rozmanitost

0 0
možnosti
1

1000101110101100

2. 8. 2010 0:59
Re: "nenávist" k velkým firmám je racionální

... "Průměrně inteligentní člověk víceméně nemá šanci odolávat takovémuto "vymytí mozku" " ...

.

Nesmysl. V tom případě ať prosím "průměrně inteligentní člověk" (vy asi myslíte ty, koho levice označuje jako "obyčejné lidi" a to jim s inteligencí sakra fandíte) odevzdá své volební právo. Jistě chápete proč.

.

Pokud jde o dotace - opět jen nesmysl a lež. Dotace jsou socialistickým nástrojem nákupu voličů, ničím jiným a je zajímavé sledovat které strany, ve kterých zemích si tímto způsobem neschopné zemědělce kupují, čímž v důsledku zdražují potraviny pro všechny. Ony totiž ty "státní dotační peníze" nejsou nic jiného, než peníze, ukradené nejdříve občanům. A opět jako s příkladem absurdity vašeho tvrzení v prvním odstavci - pokud chtějí zemědělci prodávat jinak, než přes "velké společnosti", mají šanci. Jen oni totiž rozhodují, komu prodají a je na nich, zda se mezi sebou dokáží dohodnout. Jistě, ta dotace je o tolik snazší...

0 0
možnosti
PJ

sverre

1. 8. 2010 11:35
data

Dobrý den,

děkuji za dobrý článek.

Mohl bych Vás poprosit o poskytnutí přesnějšího odkazu na Váš zdroj těchto dat?

 "250.000 uhynulých ptáků (...) je méně, než počet ptáků, kteří za jeden den zahynou v celých USA při střetu se skleněnou tabulí. Je to méně, než kolik jich zakousnou např. kočky v Británii za dva dny. Nebo celkové znečištění zálivu představovalo méně než 2% zamoření, způsobeného každý rok v pobřežních vodách USA motorovými čluny"

Předem děkuji

0 0
možnosti
BD

Boulder Dash

1. 8. 2010 11:43
Re: data

vzdyt na konci clanku uvadi sve zdroje - Lomborg, Skepticky ekolog. To by me zajimalo, co Kucik rika na to, ze Lomborg opet otocil

http://www.lidovky.cz/klaus-ztraci-spojence-ekolog-popirac-lomborg-otaci-fxc-/ln_domov.asp?c=A090809_060844_ln_domov_ppe

---

Kazdopadne pristup Kucika k prirode je naprosto nehorazny. Ten clovek je velmi nesympaticky na fotce a jeho nazory odpovidaji dojmu, kterym pusobi jeho zjev.

0 0
možnosti
B

by.drake

1. 8. 2010 8:11
"ochranou zvířat" prosazuje vlastní pohnutky a světonázory..

A, prosim, Vy svym "pragmatickym" chovanim ke zviratum prosazujete ktere sve vlastni pohnutky a svetonazory?

A ze Vas ochranci i se svymi zviraty maji sezrat? Na to si vystacite sam, staci si precist a domyslet Vasi vetu: "Záměrně jim (zviratum) škodit je nemravné".

Rad byste byl, jako reprezentant lidske rasy, nad zvirectvem, ted je to cool, clovek je prece vic nez mlok ci kvetina, ze... To je stejne hloupy nazor, jako ze mlok a kvetinka je nad clovekem. 

0 0
možnosti
M

mraduk

1. 8. 2010 22:21
Re: "ochranou zvířat" prosazuje vlastní pohnutky a světonázory..

To je zvláštní, mně naopak přijde, že nejvíc cool je teďka být hrozně ékologyckej, třídit odpad, jezdit v hybridu, žrát zásadně biopotraviny (které by, kdyby je jedli všichni, způsobily vymření cca poloviny lidstva) a hlídat si svůj kárbon fůtprint. Ono "člověk pánem tvorstva" a "poručíme větru, dešti" bylo populární naposledy před dvaceti lety, teď je každej aktivní blbec ekolog ;)

0 0
možnosti
PP

Euronymos

31. 7. 2010 23:04
...

Koukám, že v diskuzi se vyskytuje pěkný počet idiotů, kteří nejsou schopni pochopit psaný text a dělají ze sebe voly a nebo pochopili a dělají ze sebe voly zcela záměrně jen, aby byli v opozici. Teď akorát nevím, co je horší.

.

Jinak kdepa jste zjistili, že Hayward dostal královské odstupné. Vždyť je to naprostá pitomost.

0 0
možnosti
ZH

Zani

31. 7. 2010 23:21
Re: ...

My jsme text pochopili, a myslíme si že idiot jsi ty.;-)

A tady odtuď víme kolik se bere za nedodržování předpisů.

http://www.welt.de/wirtschaft/article8643865/BP-Chef-soll-14-Millionen-Euro-Abfindung-erhalten.html

http://www.ksta.de/html/artikel/1279878031995.shtml

Nebo si napiš do gůglu "Hayward abfindung"

0 0
možnosti
MP

MMister.com

31. 7. 2010 22:16
Ptáci vs. ropná skvrna

Velmi děkuji za článek. Dovolte mi přičinit ještě tuto poznámku:

http://mmister.com/ptaci-vs-ropna-skvrna

0 0
možnosti
BD

Boulder Dash

31. 7. 2010 22:25
Re: Ptáci vs. ropná skvrna

vedecky zdroj? Kdo a jak secetl pocet ptaku zabitych ropnou skvnou?

0 0
možnosti
ZH

Zani

31. 7. 2010 19:44
Tak jsem nna rozpacích

Na jednu stranu sice máte pravdu v tom, že spousta věcí se přehání, i to že velká firma  - velkej průšvih. Ale nikdo na druhou stranu nemůže s jistotou říct dopředu, jaký vliv na přírodu a potažmo na člověka to bude mít do budoucna. Co takovej zákaz freonů. Kdyby jsme je používali stále víc a víc, (podle toho jak se vzmáhaj číňani a indové), tak by jsme možná dneska bůrky nezakazovali, ale doporučovali. Možná je ten "řev" jedinná možnost, jak ty kolosy k něčemu dohnat. Jinak zaplatěj pokutu a jedou dál,  každá sedmá libra, kterou dostane britskej důchodce je od BP. To jsou hrozný tlaky. Nejvíc mě ale vytáčej příznivci i odpůrci oteplování, obě strany strany si vymejšlej argumenty, aby podpořily to svoje. Já se na to dívám tak, že prostě nemůžeme mít dostatek dat, aby se 100%ně potvrdil vliv člověka. Ale fyzika má svoje zákony, že CO2 je skleníkovej plyn , to ani Vašek nevokecá. Takže ať už se země otepluje bůh ví proč, nemusíme to urychlovat. Technologie jsou zrovna v EU k mání.

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6363x
Studoval jsem a pracoval v Praze v IT a logistice... momentálně se svou rodinou žiji na úpatí Dolomit v severní Itálii