Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
WS

wandering star

24. 10. 2009 4:05
Moc dobrý!

A že nechám pozdravovat milostivou paní!

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

24. 10. 2009 15:34
Re: Moc dobrý!

Děkuji, milostivá paní bude jistě potěšena... :))

0 0
možnosti
S

Semper2

24. 10. 2009 1:07
Fóreste, umíš něco jiného, než metodou copy/paste

tapetovat pasážemi z Wikipedie ?

Krammer se už ve své době tvrdě střetl s Církví: z Rakous byl vykázán biskupem innsbruckým, který se o něm vyjádřil, že je v něm ( V Krammerovi) víc dábla než v čarodějnicích. Pro svůji "příručku" (spíš pamflet) nikdy nezískal  církevní imprimatur a osvědčení Nihil obstat. Když nepochodil s církevní censurou, kterou měla provést teologická fakulta, tuším, university v Kolíně n. R., tak si censurní dobrozdání církevních autorit sám vyrobil, tj. padělal.

Nakonec se tenhle "inkvisitor"  sám dostal před inkviziční tribunál a byl  jím také pozásluze odsouzen.  A  jeho kniha - tebou zmíněná Malleus maleficarum - kterou Vy ateisté, komunisté, židé, zednáři a další nepřátelé Církve, tak často škodolibě připomínáte, byla dána na popud Svaté inkvisice na INDEX ZAKÁZANÝCH KNIH !

Pořád říkám, že základní problém Inkvisice byl v její nedůslednosti a v návalu agendy. Ovšem bylo to těžké : Jednoduše a prostě  - poptávka podstatně převyšovala nabídku.

Salve !

0 0
možnosti
MN

Forrrest

25. 10. 2009 5:04
Re: Fóreste, umíš něco jiného, než metodou copy/paste

Papež spustil lavinu, která s sebou strhla tisíce nevinných lidí. Má snad někoho utěšit, že si svou chybu později uvědomil? Kolika z nich to "uvědomění" odčinilo takové nepředstavitelné utrpení? Kolika lidem vrátilo jejich zmařené životy?

Ale když už jsme u toho. Proč konkrétně církev odmítla tu knihu? Kvůli těm ukrutnostem, které se v ní vyskytovaly... nebo spíš kvůli nebezpečí rozšiřování pověr, na které má církev svůj nezpochybnitelný patent (přesně podle toho, jak se jí to hodí)? Kvůli toho, aby nad lidmi neztratila kontrolu?

0 0
možnosti
L

Luisa

23. 10. 2009 22:18
Napíšu jeden příspěvek za Vikinu,

nikde ho tu nevidím... Takže:

.

" Vítku, jako vždy R^. My chlapi to takhle opravdu vidíme, koneckonců, všechna náboženství jsou jen pro nás, né že nééé ;-). Osobně bych ženskejm nedával ani to volební právo - mezi námi ;-) - k čemu jim vlastně je? Když venku prší, tak se stejně na volby vykašlou, páč by jim zmokly vlasy ;-D ! Hihi..., já už jsem jako nyny..., a s těmi smajlíky jako Lilith!"

.

P.S. Vikino, zdravím a samozřejmě taky Forrresta, Sempříka a Dolche - tuhle sestavu prostě můžu!!! ;-)

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

23. 10. 2009 23:50
Re: Napíšu jeden příspěvek za Vikinu,

...jasně... v pohodě... hlavně že si - chlapi  - rozumíme... Nakonec na tomto genderovém chatu opravdu jako poslední chybí snad jen ta Lilith... přijde určitě jako poslední, zato mi to za všechny uražené a zneuctěné ženy pěkně namázne...

0 0
možnosti
S

Satyriana

23. 10. 2009 20:56
o vagínách ještě trochu

Příběh ze života měl nastínit, jak důležitá věc ženám chybí. Chtěly by mít bližší děje ve jsvém těle. Rozumět jim, nejen být jimi ovládány. Velmi snadno po zlém zážitku vzniknou zábrany, stud, odpor k tělu, sebepoškozování. Základem je především vpuštění druhého člověka do svých útrob. Těch rizik! Pokud tu není funkční a 100% antikoncepce, žena se oddává muži doslova, protože bere na vědomí i následky, často je nést chce.

Pokud je žena použita pro odreagování, zábavu a bez ocenění svého daru, nedejbože násilím, zasáhnou její duši zničující následky. Ano, pud sebezáíchovy zafunguje a ženy se najdou berličku. Myslí na Anglii, například. Roztáhnou nohy a berou na sebe kříž, manželskou povinnost. Vnímají tření ploch.

Nebo naopak dopřejí tomu svému uvolnění. Užijí pár něžností a pocit sounáležitosti, který také naplní a těší. Sexuologové uvádějí, že ne vždy ženě vadí, že neměla orgasmus. Vztah udělá hodně.

O tom hlavně jsou " Hovory V".

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

23. 10. 2009 21:30
Re: o vagínách ještě trochu

Ano, já to beru, uvedená hra jistě může mít na určitý typ žen psychoterapeutické účinky a může jim pomoci. Vzal jsem ji jen jako příklad na úvod článku, jako příklad předimenzování určitého pohledu na ženskou problematiku (nutno říci typicky amerického, protože tak demonstrativní forma feminismu se v Evropě ujímá o něco hůře) - v tomto případě jeho zploštění na vagínu a sexuálně-vztahové problémy s ní související. Mohl jsem vybrat jiné odnože radikálního feminismu, např. ty, které mají ostře politické požadavky, nebo zavrhují soužití s muži úplně (lesbické frakce), požadují historické "narovnání" s muži v podobě genetických manipulací (aby se reprodukce bez nich obešla), apod. Oproti tomu jsou "vagíny" úsměvnou a neškodnou záležitostí. Nicméně i tady mám pocit, že nemístně redukují ženu jen na "nositelku vagíny" a problémů s tím spojených a pomíjí desítky jiných (stejně důležitých) rovin, které ženskou osobnost tvoří... "je v ní celý vesmír"... :))

0 0
možnosti
S

Satyriana

23. 10. 2009 20:38
Může za to Vikina,

prásknu na úvod. Ona ta hra měla hlavně pomoci osvětově, uvolnit ženy, které nevěděly, co s puritánstvím, přetvářkou a mlčením. Já četla jen úryvky, ale považuji i ten poprask okolo za důležitý. Nejde mi o bojovné hnutí, ale o určité osvobození.

Velkou tragédií mnoha žen je problém se sexualitou, který vyrostl z nějakého zážitku nebo i nedostatku zkušeností.

Představte si, že znám ženu, která procházela DN, včetně sexuálních nedobrovolností - a tchyně jí vysvětlila, že je to kříž, daný Bohem, který má trpělivě nést. Sama léčená psych. jí cpala svoje bobule, hoplka izolovaná od světa, doslova otročila a páníček si vodil domů milenku, dětem s její pomocí zesměšňoval matku - a dítka přizvukovala. Poiuntou je, že začal nejvíc řádit poté, co ženu přinutil na prohození partnerů s dalším párem. Zatímco cizí žena už o něm nechtěla slyšet, jeho žena zažila neuvěřitelně krásné milování, na které vzpomínala ještě deset roků... Sakra, musím ještě nový...

0 0
možnosti
V

Vikina

23. 10. 2009 22:00
Re: Může za to Vikina,

Saty 8-o 8-o 8-o, a co já s tím mám společného?? Vysvětli to, prosím, jednoduchému mužskému ;-).

0 0
možnosti
V

Vikina

23. 10. 2009 17:53
Hele, Vítku,

páč naše Lilith kupodivu nedorazila, dovolím si napsat příspěvek za ni. Takže:

Tohle má být jako článek o vagíně, jóó 8-o?  To teda mají mužský ňáký divný představy :-(, není divu, že sem holky nepřišly :-/. Za to ... jak koukám .. se dostavila falanga ... no, je aspoň vidět, na co ve skutečnosti myslí ti kucí černokněžničtí :-) .. kvůli jejich pánbíčkovi doufám, že aspoň při modlení né. A dokonce i velitel Sempřík ... hm, co neudělá jedna cesta vlakem s ohnivýma Italkama;-D. Jj, máš to těžký, Vítku.

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

23. 10. 2009 20:54
Re: Hele, Vítku,

milé a vtipné...:)) Účast falangy jsem nečekal... článek nebyl plánovitě křesťanský... měl to být jen jeden odstavec z mnoha, který trochu naboptnal...

Sempera bych mohl pozvat na čaj... z jeho zapálení odvozuji, že cestuje často direkt linkou do Vatikánu, tak by to měl při cestě... :))

0 0
možnosti
MN

Forrrest

23. 10. 2009 7:13
bible na téma: ŽENA

bůh ženu stvořil z blbého Adamova žebra, a to z prostého důvodu - Adam totiž potřeboval "POMOC jemu rovnou" - co tím ovšem myslel, je záhadou (sex?:), když ho stvoření ženy napadlo až po stvoření kompletní živočišné říše. Žena se ovšem ukázala být "vadným výrobkem" - posléze byla neposlušná svému stvořiteli (aféra s mluvící hadem), následkem čehož bylo lidstvo vykopnuto z ráje, zkazilo se, bla bla... (a bůh ji za to obdaroval "rozmnožením trápení i bolesti těhotenství a rozením synů v utrpení"). A tato příhoda údajně ženy naprosto vystihuje: jsou lstivé, zrádné, kromě toho nabádají k modlářství, smilstvu... Prý je to vrozená slabomyslnost, která z žen dělá tak snadný ďáblův terč. Ženy jsou prokleté už od počátku...

Podřízenost žen vůči mužům:

1. KORINTSKÝM (Nový zákon!) 7,1 Pokud jde o to, co jste psali: Je pro muže lépe, když žije bez ženy. 7,4 Žena nemá své tělo pro sebe, ale pro svého muže.

0 0
možnosti
MN

Forrrest

23. 10. 2009 7:14
Re: bible na téma: ŽENA

11,3 Rád bych, abyste si uvědomili, že hlavou každého muže je Kristus, hlavou ženy muž a hlavou Krista je Bůh. 7 Muž si nemá zahalovat hlavu, protože je obrazem a odleskem slávy Boží, kdežto žena je odleskem slávy mužovy. 8 Vždyť muž není z ženy, nýbrž žena z muže. 9 Muž přece nebyl stvořen pro ženu, ale žena pro muže. EFEZSKÝM 5,21 V poddanosti Kristu se podřizujte jedni druhým: 22 ženy svým mužům jako Pánu, 23 protože muž je hlavou ženy, jako Kristus je hlavou církve, těla, které spasil. ZJEVENÍ 14,4 To jsou ti, kdo neporušili svou čistotu se ženami (v jiných překladech: nebyli poskvrněni - znesvěceni - ženami) a zůstali panici... Ti jako první z lidstva byli vykoupeni Bohu a Beránkovi.

Být ženou (zvláště pak feministkou), hrůzou mi vstávají vlasy na hlavě. Počkat... vlastně i jako chlapovi, který má ženy rád a v úctě, mi z toho je na zvracení;-€

0 0
možnosti
MN

Forrrest

23. 10. 2009 7:08
Jsem hrdý na tvou vagínu, Víte

Chtěl jsem napsat: vtip číslo 2 - spojení církve s učením o podřízenosti žen mužům = karikatura historie. Ale ve skutečnosti jsou tvé lži tak "monstrózní", že mi do smíchu rozhodně není - spíš se zamýšlím nad neuvěřitelnou mírou tvé drzosti, a navíc i nad tvým vyznáním (nepíše se v bibli něco o lhaní?). Mimochodem, kde přesně udělal soudruh papež Jan Pavel II. chybu, když se výslovně omlouval za rozsáhlé "přečiny církevních představitelů proti ženské důstojnosti"? Je věčná škoda, že jsi tento článek nenapsal o něco dříve - možná by si jej "svatý otec" přečetl a změnil by názor.

0 0
možnosti
MN

Forrrest

23. 10. 2009 7:10
Re: Jsem hrdý na tvou vagínu, Víte

Pojďme tedy na tvrdou realitu. Křesťané na téma ženy. Sv. Klement: "Každá žena by se měla stydět při pomyšlení na to, že je žena." Otec Tertullian: "Jsi prostředník ďábla, první, kdo porušil božské právo, obelhala jsi toho, na kterého byl ďábel příliš slabý. Tak snadno jsi zničila boží obraz, MUŽE. Kvůli tobě musel zemřít i boží syn." Dokonce se spekulovalo, jestli mají ženy vůbec duši. Sv. Tomáš Akvinský (jeden z vašich největších myslitelů): "na samém začátku nemělo být stvořeno nic méněcenného, defektního, neměla tedy být stvořena žena". Co se týká "majáků civilizace, svatých žen, které byly PO STALETÍ dávány za vzor", unikl ti jeden "drobný detail" - 2 ze 3 tebou jmenovaných žen byly prohlášeny za svaté až ve 20. století!

Každopádně, s těmito odpornými kecy se vůbec nelze divit, že ženy v církvi nemohly zastávat žádné vyšší funkce. Nelze se divit, že asi 90 % lidí, kteří byli perzekuováni za čarodějnictví, byly ženy! Anebo to byla... prostě NÁHODA.

0 0
možnosti
MN

Forrrest

23. 10. 2009 7:04
Nechutné zkreslování historie

Jsi ukázkový katolík - nedávno homofobní článek, tentokrát zase anti-ženský. Děláš čest svému náboženství i organizaci. A Stodola? Ten je zhruba takový feminista jako inkvizitor Boblig z Kladiva na čarodějnice - stačí si přečíst pár diskuzí pod jeho články. Obecně miluji, když si křesťané hrají na "bojovníky za ženská práva". Totiž, miluji humor.

Vtip číslo 1. Spojení církve s upalováním čarodějnic = karikatura historie. Milý Víte, proč jsi malinko nerozvedl ty (pravděpodobně TAJNÉ) informace, které tě vedou k odmítání tohoto opovrženíhodného aspektu křesťanské historie? OK, udělám to za tebe. Už v samotné bibli se píše (Ex 22,18): Čarodějnici nenecháš naživu. Ve 13. století se trestání čarodějnic dostalo i do kanonického práva (hádejte, kdo byl jeho tvůrcem).

0 0
možnosti
MN

Forrrest

23. 10. 2009 7:05
Re: Nechutné zkreslování historie

1484 svou bulou „Summis desiderantes affectibus“ podpořil papež Inocenc VIII. úsilí dominikánů Heinricha Kramera a Jakoba Sprengera, kteří pronásledovali čarodějnice v severním Německu. Papež v bule, oproti předchozím vyjádřením a církevnímu zákonodárství, které se k čarodějnictví stavělo jako k pověře a čemusi, co se nezakládá na pravdě, upozorňuje na nebezpečí čarodějnictví v Německu. Bulou papež výslovně ruší všechna předchozí nařízení ve věci obou inkvizitorů, a doporučuje štrasburskému arcibiskupovi namátkové zpřísňování rozsudků inkvizičních tribunálů. Bula se stala ostrou municí v rukou lovců čarodějnic a stala se také ideologickým základem pro Kramerovu a Sprengerovu knihu Malleus maleficarum (Kladivo na čarodějnice), vydanou o dva roky později. Co ta bula znamenala? Od této chvíle bylo herezí NEVĚŘIT na čarodějnice!

0 0
možnosti
S

Semper2

23. 10. 2009 0:24
Konečně kloudnej blog. A ta sešlost ...

pod ním...:-)8-oR^hmm,  celá falanga je tady, tož všechny zdravím vespolek i Pavlu.

Tentokrát si na nás fór este nepřijdeš.

(Kdepak ten dobytek asi je, možnái shání diktafon, aby moh´ bonzovat,  tupej je na to dost)

Signum laudis phalangicensis:XVX

0 0
možnosti
PK

dolch

23. 10. 2009 0:36
Re: Konečně kloudnej blog. A ta sešlost ...

Nazdar Sempere. Poslední, mě známé, blitky toho imbecila se nacházejí zde: http://blogovyroman.idnes.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A091019_106641_blogidnes,

a nebo lépe, zde: http://blog2.idnes.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A091019_106641_blogidnes

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6363x
Studoval jsem a pracoval v Praze v IT a logistice... momentálně se svou rodinou žiji na úpatí Dolomit v severní Itálii