Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

rudolfo brauning

7. 8. 2009 23:54
Dekuju za Vase clanky :)

tenhle me prinutil je precist vsecky a stalo to za to :)

Jeste jednou dik!

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

8. 8. 2009 21:14
Re: Dekuju za Vase clanky :)

Díky... :))

0 0
možnosti
K

kaktusak

7. 8. 2009 23:23
Nenaletěl jsem OFčákům, nebyl jsem OFcí

Už tehdy bylo jasné, že jde o privatizační puč prosazovaný ze zahraničí.

Lžete. S ekonomikou bez přívlastků přišel Klaus až asi o rok později. Do té doby se uvažovalo právě o nějaké třetí cestě. O vstupu do NATO se v listopadu 89 taky vůbec nemluvilo. Ani o 10 let později si lidi vstup nepřáli, ale to už jim nebylo nic platné.

Lidi dnes pochopitelně Havla nemají rádi, když vidí, jak je obelhal.

0 0
možnosti
JS

Jokles

8. 8. 2009 9:56
Re: Nenaletěl jsem OFčákům, nebyl jsem OFcí

Žádná sametová revoluce, pouze obyčejný majetkový převrat !

0 0
možnosti
RK

Radek0075

7. 8. 2009 22:43
Nějak jsem to nepochopil.

To mluvíš za sebe, nebo za koho? Vycházíš třeba z průzkumu veřejného mínění? Ze stejného, kvůli kterému skokan roku dědek Kremlička musel sežrat brouka? Pokud jde o první dva body, ty ji odporují. EU = regulace, sanace, pobídky, ochrany, sociální jistoty!    Další bod. V. Havel tvrdil, že po zrušení Varšavské smlouvy dojde k zákonitě ke zrušení NATO, nikoho ani nenapadlo že bysme mohli být jeho členem. Tzn. že lžeš. Budoucnost je multikulturní!  Kdopak to kdy řekl?8-o  Václav Havel byl skvělým člověkem a skvělým prezidentem v době kdy první dámou byla Olga. Člověk vlastnící nemovitosti na lukraticních místech nejen u nás ale i v zahraničí není tím pravým člověkem který by měl hovořit proti hromadnění majetku a o skromnosti. Sorry. On se prostě změnil. Václav Klaus patří mezi pomrně oblíbené politiky. S ním problém nemám.

0 0
možnosti
V

Vikina

7. 8. 2009 23:58
Re: Nějak jsem to nepochopil.

Naprostý souhlas, až na toho skvělého člověka! Tím nikdy nebyl, jinak by si ho komunisté nikdy nevybrali jako vůdce toho puče.

0 0
možnosti
RV

Montaigne

7. 8. 2009 22:39
Jasně hochu, že vzpomínáme, kdo by na toho podvodníka

taky zapomněl.

Tak jen několik vět z jeho projevu v r.89, aby bylo veselo:

komunisté vás budou strašit nezaměstnaností. Není to pravda, ničeho se nebojte. Slibuji, že funkci prezidenta vezmu na jedno volební období

Podpořím vše, co zlepší postavení dětí, starých lidí, nemocných, těžce pracujících.  Žádné lepší nemocnice nesmí být výsadou mocných Připravíme reformu, která nepřinese stres, nezaměstnanost, inflaci. Jsou lidé, kteří kalí vodu a panikaří, že se bude zdražovat. Již nikdy do žádného paktu nepůjdeme. Provedeme reformu tak, aby nevedla ke ztrátě sociálních jistot. To jsme se nasmáli, co všechno ten šikovný davový řečník natlachal, že?!:-P

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

8. 8. 2009 21:30
Re: Jasně hochu, že vzpomínáme, kdo by na toho podvodníka

Článek ale nebyl o Havlovi a jeho politice... :))

Kolik Vám bylo v té době let? Co jste dělal? Jak jste tu dobu i s Havlem TEHDY vnímal?

0 0
možnosti
AH

alex hart

7. 8. 2009 21:38
O naivitě a vychcanosti

Spousta lidí byla naivních a chodila po náměstích a vykřikovala hesla. A jiná skupina lidí tuhle počáteční eufórii podporovala a přitom z toho nadšení a počáteční slepé víry neskutečným způsobem těžila.

.

Dnešní doba se od té před 20 lety liší jen tím, že dnes už nelze dost dobře okecávat, kdo do které skupiny patřil a patří.

.

Tím samozřejmě vůbec neříkám, že tu mezi námi krom výše uvedených ještě není řada lidí kteří tehdy i dnes, byli rozumně a realisticky uvažřující a přitom slušní.  Tož tak. Až nebudeme mít na penze, bude se asi řada z nás ptát, proč taky nekradli jako ti ostatní.

0 0
možnosti
AH

alex hart

7. 8. 2009 21:40
Re: O naivitě a vychcanosti

P. S. Takže docela chápu ironii některých lidí, když nám připomínají, že pravda a láska konečně zvítězily nad lží a nenávistí. 

0 0
možnosti
K

kenev

7. 8. 2009 19:18
Spíš vertikální.

V horizontu pamětí jaksi není vidět. Ve vertikálních se uměle, jako "umělec" vypařuje.

Bere Čecháčka za blbce, světe div se - ono se to daří. Daří způsobem mediální operace přiblblých mozků jeho protiřečeníčkama.

Snad píše román "Dvojí vysvětlení jednoho problému, s odstupem času", aneb "Jak je to s mojí pravdou a láskou v roce 1989 a dnes".

Trhák hodný pivních slavností a cigaretových líbánek.:-(:-);-D

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

7. 8. 2009 21:17
Re: Spíš vertikální.

Promiňte...ale moc Vám nerozumím...:))

0 0
možnosti
SZO

standa z Ostravy

7. 8. 2009 16:41
Koukám, že na historii pohlížíte taky..

.. po svému.;-D

Když se ohlédnu na západ vidím obsazení a zradu. Po válce obsazení z východu a zradu. Ta historie moc nepomůže. Lze si totiž taky vybrat. Tady zkrátka někdo hlásil pravdu a lásku, přitom současně šířil a nebo pomáhal jiné nenávisti. Je to v lidech hluboko zakořeněné. Nebude se ale předemnou někdo tvářit jako spasitel světa (demokracie v ČR). Mám v sobě nějakých uznání těmto lidem, ale nemají právo z toho do nekonečna těžit. Mají si toho užívat a v duchu oslav přednést něc z toho moudra a opět nadále relaxovat. Celý vývoj šlo provésti i lépe. Nutno aby někteří hledali chyby i ze své strany. Nestačí neustále ukazovat prstem, kam že svalit na někoho vinu. Stačí se podívat kolik lidí na tom vydělalo neuvěřitelné bohatství. Jsou vydět výsledky snažení pravdoláskařů (od r. 1989). A jsou stejné jako u jiných skupin politických a podnikatelských.

0 0
možnosti
VH

cvlad

7. 8. 2009 19:06
Re: Koukám, že na historii pohlížíte taky..

A co ještě nového vydíš. V Osravě máte všechno tvrdý?;-) Nejdříve pravopis a potom dějepis pane.

0 0
možnosti
VH

cvlad

7. 8. 2009 15:49
Hezky napsaný článek.

 A souhlas.R^

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

7. 8. 2009 21:17
Re: Hezky napsaný článek.

Díky... :))

0 0
možnosti
DK

dakram1

7. 8. 2009 15:08
Dávám****

Lépe bych dobu nevystihla....;-D

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

7. 8. 2009 21:18
Re: Dávám****

Díky... :))

0 0
možnosti
IR

yntelygent:-)

7. 8. 2009 14:39
Zajímavý článek

Ono také hodně dělá možnost viděět situaci z venku. Jste 5 let mimo ČR, máte jiné info... zajímavé a rozhodně nemohu říci, že bych nesouhlasil. Ovšem na druhou stranu mi trochu připomínáte K. Kryla, který po revoluci byl označován za toho kdo : "přijede, všechno zkritizuje a zase odjede!". Ale jen tak dál.

P.S. Kryla považuji za jeden ze symbolů svobody, tak mě nesežerte, že jsem si dovolil o něm napsat i něco nesvatého;-D

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

7. 8. 2009 21:28
Re: Zajímavý článek

Nebojte se, žrát Vás nebudu...:)) Kryla jsem před revolucí vnímal nekriticky jako mýtickou ikonu, po revoluci jsem měl z jeho vystupování spíše rozpaky... Neřekl bych, že kopíruji jeho osud... jednak mám s vlastí podstatně užší kontakt (jsem prakticky jen na dlouhodobém pracovním pobytu) a jednak nejsem paušálně kritický ke všemu, co se unás děje, jako on. Spíše naopak...politická situace u nás mi s odstupem připadá jako standardní, ve vývoji, nijak zvlášť se lišící od toho, co je k vidění jinde ve světě. Tímto optimismem se liším nejen od porevolučního Kryla (který politickou garnituru včetně Havla viděl podstatně hůře), ale překvapivě i od většiny současných Čechů, kteří si myslí, v kdovíjakém marasmu žijí... :))

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6363x
Studoval jsem a pracoval v Praze v IT a logistice... momentálně se svou rodinou žiji na úpatí Dolomit v severní Itálii