Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

kenzo

9. 7. 2009 23:03
Multikulturní naivita!

"Zvykněme si s cizinci žít. Je to normální,

evropské i české.!;-D

Ale s kým? Evropské začíná být volit antiipřistěhovalecké a antiislámské strany! Je snad Evropské žít v náboženské ideologii, která je v nejhlubším odporu s naší tradicí a v multikulti kriminalitě? Není kultura ja kultura. Vietnamec, Ukrajinec není totéž co Alžířan, Čečenec, Iráčan nebo Senegalec! Evropský rechlokvašený multikulturalismus?

Ve Švédsku například dosahuje meziroční nárůst rasově motivované kriminality více než 25 %, přičemž tvoří téměř tři čtvrtiny z násilně páchaných činů. Boj proti tak rozsáhlému fenoménu se pro policii a justici stává válkou s větrnými mlýny, kdy objasněnost zdaleka nedosahuje ani 10 %. Podstatnou roli podle statistik v rasově motivovaném násilí hrají Afro-Švédové a Romové.

http://www.thelocal.se/20342/20090629/

0 0
možnosti
MS

kenzo

9. 7. 2009 23:09
Re: Multikulturní naivita!

P.S. Kdyby akademické teorie měly takový význam, jistě by se jim podařilo předejít mnoha konfliktům včetně 1. a 2. sv. války. Nestalo se tak! Jen ukázaly, jak se často míjí s reálným společenským vývojem!

0 0
možnosti
V

v.moravan

9. 7. 2009 23:03
Nejprve...

jsem nechtěl ani reagovat, protože podceňujete v článku životní okolnosti a to už by bylo lepší si nevážit života vůbec, ale pak jsem si vzpoměl na na Monty Pythona (či jak se to píše)a na scénku,kdy domorodci v Judei vedou odboj proti Římu a velitel té odbojové skoro skupiny má proslov a položí řečnickou otázku..."a já se ptám co nám ti Římani dali dobrého?" Z poslouchajících se jeden přihlásí a říká "silnice".A další dodávají"no to je pravda"."A kanalizaci-vpomeňte na ten smrad, vodovody, zdravotnictví, školství a v ulicích je bezpečno". Veliteli jen přeskakujou oči sem a tam a pak říká "No dobře, dobře, ale co nám tedy krom silnic,čistých ulic,pitné vody,veřejného zdravotnictví a školství a všeobecného zvýšení životní úrovně přinesli nového? NO NIC!"

Váš článek je stejně absurdní jako ta scénka z filmu a člověku s trouchou nadhledu je jasné, že takhle se situace prostě nemá. A i kdyby měla pořád nevidím důvod, proč to s tím utopistickým experimentem máme riskovat.Kde jsou záruky...

0 0
možnosti
MS

kenzo

9. 7. 2009 23:21
Re: Nejprve...

Odvíjí se jen od akademických teorií a těch tu bylo hodně a konfliktů také!

Fukuyama je sice uznávaný, to ale neznamená, že společenský vývoj půjde půjde podle jeho představ! V případě demografie s vámi souhlasím, dnes jsme totiž svědky narůstajících společenských tencí, způsobených nikoliv ekonomických přínosem přistěhovalců (který velmi často není) především těch muslimských a subsaharských, ale spíše kulturní, náboženskou, ale i pracovní nazečlenitelností!

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

9. 7. 2009 22:28
šamani amerických Indiánů

byli jiste take velmi optimisticti.

Urcite se navzajem presvedcovali ze blede tvare prizpusobi obrazu svemu, urcite jim jejich bohove (dnes se tomu rika media) tvrdili ze vsechno je v poradku, urcite se vyzivali v legendach ktere je utvrzovali v tom ze nakonec prece jenom musi zvitezit.

Lhat si do kapsy muzeme dlouho ale realitu tim nezmenime.

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

9. 7. 2009 22:48
Re: šamani amerických Indiánů

Máte pravdu, že realita by měla být tím hlavním měřítkem. Spousta lidových šamanů dnes káže o islámském armagedonu a mluví o "poslední rozhodující bitvě", ale to právě se střízlivou realitou nemá mnoho společného. Netvrdím, že by realita byla nějak růžová - islámští fanatici vraždící neviné civilisty a terorizující vlastní odpadlíky není nic, před čím bychom měli zavírat oči. Naopak - místo relativizování rázně zakročit. Od toho máme soudy a policii, které mají jednat podle našeho, ne jejich práva. Ale jinak je to problém jako mnoho jiných, řešitelný, Evropě žádná muslimská katastrofa bezprostředně nehrozí a do budoucna bude hrozit stále méně... toto ukazuje zkušenost a realita...tomu, kdo ji chce vidět...

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

9. 7. 2009 21:41
Domnívám se, že

je to dost dobrý článek s velkou tendencí k přikrašlování a nemístným optimizmem.Holt, geny jsou potvory, ty se nedají ohnout jak paragrafy. A už vůbec se tomu celému vymyká jedna bouřlivě narůstající komunita-- Cikáni. Vůbec nikdo je nechce, všude se jim vyhýbají, i ti emigrující Bulhaři, Rumuni, Albánci, i ti největší chudáci ..xxxx.... nebudu jmenovat je vyhánějí a opovrhují jimi. Protože jsou absolutně líní, prolhaní a nonstop vždy a všude kradou, nebo i to vidíte lépe--??

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

9. 7. 2009 22:14
Re: Domnívám se, že

Cikánům jsem se schválně vyhnul, i tak je článek dlouhý až moc... Čechy nejsou s romským problémem samy, jednak se samotnými Romy má podobné zkušenosti mnoho evropských zemí a jednak existují obyvatelé jiných národností s podobným vzorcem chování (italsky se jim říká "terroni" a myslí se tím populace z jihu)...

0 0
možnosti
MD

Marcel Depoplimont

9. 7. 2009 21:39
zajímavé...

Já žiju už mnoho let v jižní Belgii a nejsem ani zdaleka tak optimistický jako jste Vy autore. Nicméně Vám dávám karmu za velmi šlušně podaný, promyšlený a tudíž potřebný pohled na danou problematiku.

0 0
možnosti
PU

spalovac

9. 7. 2009 21:16
Celkem ojedinělý pohled na tuto problematiku,

který nutí k zamyšlení :-)R^

0 0
možnosti
PM

Pussywagon

9. 7. 2009 20:58
Hezký článek

Ještě, že lidé jako vy jsou natolik naivní, že se o svou naivitu ještě dělí s ostatními. [>-][>-][>-]

0 0
možnosti
G

grinderman

9. 7. 2009 20:55
klobouk dolu

napsal jste to pekne, bohuzel to schytate od nasich rasove nejcistcich falang pod vedenim pavouku, kionu a jinych fasounu. Tak preji silny zaludek.:-)

0 0
možnosti
K

kion1111

9. 7. 2009 22:06
Re: klobouk dolu

bože do čeho si duši vložil:-/Rv

0 0
možnosti
JK

jana.krcova

9. 7. 2009 20:38
výborný článek,

R^R^

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

9. 7. 2009 20:42
Re: výborný článek,

Díky za odvahu...:))

0 0
možnosti
NDC

Nekončící dynastie Císařpána

9. 7. 2009 20:24
Jinak vic takovych multipoblaznencu

a bude to tu vypadat v lepsim pripade jako v Chanove, v tom horsim jako nekde v Nigerii nebo jakekoli cernosske zemi, navic silne pomuslimstene. nejsem zadny malomestak, ktery zna cernocha jen z filmu. Dost jsem cestoval a urcite to tu doma nechciRv Bohuzel jak pisete, cesty ven uz nejspis stejne neni. S prumernou evropskou porodnosti 1,3 se toho stejne uz moc nenadela...

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6363x
Studoval jsem a pracoval v Praze v IT a logistice... momentálně se svou rodinou žiji na úpatí Dolomit v severní Itálii