Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

Enaz

10. 7. 2009 19:15
Zaujalo mne tohle :

 "Italové dále jedí svoji polentu se sopressou jako kdysi a vědí, že zásadní zátěží pro jejich sociální systém jsou spíše oni sami jako „mladí penzisté", než imigranti."

Souhlasím s Vámi. Není to jen o Itálii a nejen o mladých důchodcích. Pokud vím, tak třeba v GB mají podobné problémy. Rodilých Angličanů asi přibývá, ale za cenu toho, že stát podporuje vlastní státní příslušníky nad rámec  normálního přístupu ... prostě stačí mít víc dětí (pokud vím, tak 4 a více) a nemusí ani pracovat, protože sociální stát se o ně postará. Pak dochází ke "krásnému" rozporu ... stát chrání "své" lidi, ale kdyby neměli pracující přistěhovalce, tak si nemůže dovolit podporovat ty své lenošné ...

0 0
možnosti
E

Enaz

10. 7. 2009 19:16
Re: Zaujalo mne tohle :

Ono to fakt není jednoduché, ale pokud (a Vy to píšete) hostitelský stát nastaví pravidla pro všechny stejná, bude využívat své zákony na většinu, naturalizované i právě přišlé menšiny stejně, tak se není celkem čeho bát.

Ochrana domácího obyvatelstva se podle mne moc nevyplácí … prostě si nedokážu namluvit, že my, Češi, jsme v průměru lepší než jiné národy a rasy. Jsme průměrní a v tom průměru úplně stejní jako ostatní.

P.S. A pozdravujte mou oblíbenou blogerku, prosím.:-)

0 0
možnosti
JW

Konstrukter

10. 7. 2009 14:06
a co z toho vyplývá?

Jako hlavní závěr z vašeho článku s iberu toto:

"Přepadení, znásilňování, vykrádačky, únosy."

To je to hlavní co nám imigranti přinášejí! A nemáte pravdu v tom, že se to děje jen na počátcích imigrace, děje se to pořád, jen vy i média si na to zvyknete a už to prostě nevnímáte tak jako na počátku. Nehledě na to, že dnes už imigrace do Evropy neprobíhá v nějakých vlnách, ale non-stop, takže i "Přepadení, znásilňování, vykrádačky, únosy." probíhá non.stop.

Jestli to nevadí vám, tak je to vaše věc, ale mně to vadí! A klidně oželím ty ukrajinci zbudované supermarkety i údajně cikánama vykopané kanály..

0 0
možnosti
EAR

rabadi

11. 7. 2009 16:57
Re: a co z toho vyplývá?

Já jsem v domě bydlela jak s Vietnamci, tak třeba s Araby nebo Ukrajinci a žili docela normálně jako všichni ostatní lidi, chodili do práce, do školy, pracovali i podnikali. Já osobně mám mnohem větší problém třeba se sousedy, kteří přijdou v noci z hospody (a to je téměř výlučně český zvyk) a vykřikují na celý dům, třeba že jejich manželka je... Problém je, že když znásilní Čech, tak se možná někde v novinách objeví malinkatá zprávička a když to samý udělá např. Ukrajinec, tak je to hned v televizi prezentováno jako podívejte se na ty Ukrajince, jaký jsou, hned někdo udělá průzkum, podle kterého se většina Čechů na ně naštve... V Čechách myslím taky časem lidi pochopí, že všechno tohle je o lidech a ne o náboženství, národnosti nebo třeba barvě pleti, ale bude to ještě trvat. Rozdílná mentalita je problém možná ze začátku. A že Češky nechtějí rodit, to ukazují taky ty průzkumy, podle kterého má dnešní žena v průměru 1,2dítěte, pak je logický, že vymíráme a stárneme. 

0 0
možnosti
N

Novotnak

10. 7. 2009 12:22
Výborný článek

psal jsem nedávno v podobném duchu, ale zdaleka ne tak dobře jako Vy. R^;-)

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

10. 7. 2009 21:30
Re: Výborný článek

Díky, četl jsem ho a něco pod něj připsal...:))

0 0
možnosti
K

kion1111

10. 7. 2009 12:19
:-)

TVG si dovolil ukázat na to co je na islámu špatné a byl zabit za svůj pohled na věc, názor!!!!Byl zabit za svůj názor proti fašistickonáboženské ideologii.

Muslimové

si stěžují, jak jsou "diskriminovaní", ale když naopak přicházejí za prací do

muslimské Ujgurské autonomní oblasti v Číně čínští Chanové, tak jim

jednoduše demolují obydlí, zapalují obchody a vraždí!Nemluvě o teroristických útocích a smrti 16 čínských policistů, jež byly ještě před těmito událostmi!;-€

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

10. 7. 2009 21:55
Re: :-)

Kione, klikněte mi karmu a už tu svatou válku nechte být :))) Vždyť už z toho musíte být unavený... navíc neustálým vstupováním do diskusí "nepřátelských" článků jim po kapkách zvyšujete nejen karmu, ale i čtenost. Víte to? Já to myslím s Vámi dobře. Mám Vás v zásadě rád... :))

0 0
možnosti
MP

admiral666

10. 7. 2009 11:53
utrpeni domacich

Vskutku mne zaujal Tvuj apaticky a stoicky postoj vuci prvotni kriminalite prisedsich, nezcivilizovanych "divochu". Postoj mi pripomina nekoho, kdo si hraje na PC civilization 4 (jako treba ja :-)) a je rad, ze se mu rozrustaji mesta a rozsiruje kulturni hranice. Cervene xichtiky nespokojenych obcanu se vyresi postavenim stadionu ci divadla behem nekolika tahu. Ve skutecnosti je ale za kazdym jednim kriminalnim cinem, hlavne tedy znasilnenim a vrazdou, nekolik nenavratne zkazenych zivotu mistnich. Stoji to za to? Mame pravo chtit po nahodne vybranych lidech obet ve jmenu udrzeni socialniho a hospodarskeho rustu? V cem se lisime od predkrestanskych divochu, kteri vybrali nejake cleny sveho rodu a za nadseneho hykani jim vytrhali vnitrnosti, nebo je nacpali do obriho prouteneho panaka a toho podpalili?

0 0
možnosti
V

Viktor-Č

10. 7. 2009 12:01
Re: utrpeni domacich

Jste si aspoň jist tím, že takhle vykupujeme nějaký sociální a hospodářský růst? Dovolil bych si pochybovat že lze dospět k takovým výsledkům.  Rv

0 0
možnosti
TV

Atomousek

10. 7. 2009 11:04
Velmi zajimave na cele debate je to,

ze se zvrhla v debatu o cikanske otazce. Neboli, rekl bych, ze autor nema pravdu, ze by lide zde byli nejak vyznamne xenofobni. Zde je vyznamny problem s nejakou mensinou (at uz vychazejici z rasismu vetsiny nebo z neprizpusobivosti mensiny, to neminim resit), ale ze by tu lide nadavali na imigranty, to jsem si nevsiml.

Mam tedy pocit, ze cely clanek je vice mene o nicem a ze nema valneho smyslu zabyvat se problemem pristehovalcu, protoze zadny neni.

0 0
možnosti
V

Viktor-Č

10. 7. 2009 11:58
Re: Velmi zajimave na cele debate je to,

ZATÍM žádný není. Ale velmi rychle může být. Měli bychom si tedy včas říci, jak například zabránit tomu aby sem Italové, Francouzi či Španělé a Malťané nepřesunuli část ilegálmích imigrantů.

0 0
možnosti
LM

Luke_S

10. 7. 2009 10:21
Mimo mísu

Příspěvek je mimo mísu. Nehledě na to, že imigranti opavdu šíří kriminalitu, protože co jiného by uměli, když spadli z palmy! Zrovna Rakousko se svou FPO a BZO určitě ukazuje, že vše není v pořádku. Kdybych si chtěl postavit kostel v Teheránu, tak mi uříznou hlavu. "Evropani" si nechávají ničit svá města a kulturu,...ale to samozřejmě nebude věčně a pseudohumanisté, jako autor, třeba někdy vystrčí hlavu z písku.

0 0
možnosti
BN

Novakbob111

10. 7. 2009 9:36
Cesi a Benesovo dedictvi - nesnasenlivost, intolerance

a agresivita. Staci jen zajit do ceske hospody nebo na cesky chat : jakmile ma clovek jiny nazor nez stado, zacne ceske doporucovani -'tak tahni kdyz se ti tu nelibi' nebo 'ty nacku, fasisto,skopcaku etc'. Ceska tolerance je velice povrchni - kazdy povida o tom jak je tolerantni, ale jakmile se ho to zacne tykat tak je vse obracene

0 0
možnosti
K

kion1111

10. 7. 2009 9:46
Re: Cesi a Benesovo dedictvi - nesnasenlivost, intolerance

:-/;-DRv

0 0
možnosti
SJ

strejda josef

10. 7. 2009 9:31
To co píšete, je pohled člověka,

který neví která bije. Čechy jsou standardní multikulturní zemí jako každá jiná země evropy. Rasistické úlety jsou v daleko nižší míře než v Německu nebo ve Francii. Bezproblémově tu žijí velké komunity Ukrajinců, Vietnamců, ale i Arabské. Jsoe tady muslimské mešita (např. v Praze 9 na Černém Mostě) ale i  řada synagog, a nejsou s tím žádné problémy. Denně chodím nakupovat do Vietnamské samoobsluhy a pro některé speciality do Ukrajinského obchodu s jejich zbožím. Vím i o několika arabských obchodech. Češi si nikdy nezvolili do vrcholných funkcí extremisty jako v Rakousku nebo v Francii. Žádný rasistický problém v čechách nevidím,a ale možná že z  "vonku to vyzerá ináč".

0 0
možnosti
BN

Novakbob111

10. 7. 2009 9:33
cesi bez extremistu? A co Benes, Gottwald, Klaus?

to jsou extremisti. Cesi jsou tolerantni jen kdyz se je to netyka. Okay nevadi vietnamskej kram, ale nedej boze ze se vietnamec pristehuje vedle mne do baraku.

0 0
možnosti
NDC

Nekončící dynastie Císařpána

10. 7. 2009 9:13
Proc?

Proc se tedy chteji napr. v Italii zbavovat tech urcite velmi uzitecnych cernych ilegalu z Afriky a nam chteji par tisic kusu v ramci solidarity pridelit? Urcite proto, ze to zacina tak dobre fungovat. Nevim, jestli jste videl nejake zabery z jejich rabovani v jizni Italii, ale urcite to nebylo nic pekneho. Takova JAR light. A to prvni generace byva vetsinou nejukaznenejsi. Az Vam hromadne znasilni dceru/manzelku a budou si to jeste natacet na mobil(to delaji pomerne radi), potom prijdte znovu a napiste clanek v podobnem duchu a ja si reknu-ano, toto je skutecny blazen, jeho nepresvedci nic. Jinak budete jen dalsi v rade naivnich lidi. Proc v Evrope pribyva nacianalnich stran? Mozna maji z kratkodobeho hlediska stridavy uspech, ale z pohledu delsiho casu si jednoznacne polepsuji. Moc se o tom v mediich nemluvi, ale vite kolik ziskaly v nekterych zemich do EP procent? Urcte to neni znamkou nejakeho uspesneho klulturniho ci rasovemo michani...Jak rikam, bude jeste dusno

0 0
možnosti
RB

erben3

10. 7. 2009 10:52
Re: Proc?

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6363x
Studoval jsem a pracoval v Praze v IT a logistice... momentálně se svou rodinou žiji na úpatí Dolomit v severní Itálii