Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KL

cliff

12. 2. 2009 10:15
dobra uvaha

a neni to jen nabidka, co roztaci kolecka stale rychleji, vyzivnym pohonem je i obycejna zavist.

0 0
možnosti
PN

jirkanovaksuperchlapik

12. 2. 2009 10:50
Re: dobra uvaha

Velká pravda.

0 0
možnosti
JP

pepito

12. 2. 2009 8:58
Bingo, Víťo

a proto je potřeba se trochu vzpamatovat A  k tomu je právě taková krize jedna, hospodářská, občas udeřivší , dobrá.

0 0
možnosti
FB

nejchytrejsi

11. 2. 2009 23:04
grr, rohliky

..za bolsevika sice jen jeden typ za 20hal, ale peknej, krupavej, makovej, nojo, to byly doby...a s clankem nesouhlasim:) navopak, bezna spotreba pomuze roztocit ekonomiku, ovsem bez zadluzovani statu, a v kramu sem nikdy neslysel nikoho nadavat ze chybi chleba, a do sklenejch palacu si lidi jidlo berou, napr vegani, makrobiotici, kterejch tam mak dost, atd

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

12. 2. 2009 2:34
Re: grr, rohliky

R^:-) Rohlíky z Prosečného u Vrchlabí byly opravdu lahůdka. Dodnes na ně pamatuji a dodnes jsem nenašel obdobnou chuť a kvalitu - spíš bych řekl, že dnešní rohlík gumovatí ještě za tepla

0 0
možnosti
PK

repanak

11. 2. 2009 22:51
jednostranný pohled

nechci polemizovat o dnešní nabídce - ta je obrovská ale přesto Váš článek je příliš tendenční - za krizi mohou obyčejní lidé, že by např. jen nepřiměřeně "žrali"? 28 druhů chleba je možná u nás v pražské Bille také ale ani jeden není "čtyř- nebo pětihvězdičkový". Jahody v lednu a stejně i rajčata aj. jsou vyhozené peníze. A tak si

koupím při cestě v Písku perfektní zlivický chléb a za hranicemi čvrt kilo irského másla za Eur 1,20 - tady za něj chtějí přes 50 Kč za 200gr a to je pochoutka. Není všechno zlato co se třpytí. I když jsem podle Nohavici "starý muž" připadá mi Váš článek tak trochu na objednávku - za stávající problémy mohou obyčejní lidé, kteří nevědí roupama co dělat. Ani 28 druhů chleba jim nestačí.....  Sám žiju ekologicky, mnoho toho již nevytvořím ale nic neničím. Ale pravda je trochu složitější než v článku líčíte.

 

0 0
možnosti
SS

sob1111

12. 2. 2009 10:49
Re: jednostranný pohled

řekl bych, že máte pravdu, ale autor ji má víc :). vy hovoříte za sebe a i já se ve vašich slovech nacházím. jenže valná většina lidí se chová jako ti v článku.

a ještě: je stávající "krize" vůbec krizí v pravém slova smyslu? já tvrdím, že není, je to "pouze" návrat k normálnějšímu způsobu života - mnoho lidí prostě přestalo nakupovat komodity, které nutně nepotřebuje.  ekonomika je založena na tom, že to, co jedni vyrobí, musí druzí spotřebovat a aby existoval "růst", musí se spotřebovávat stále víc a víc, protože pro koho by se jinak vyrábělo? a máme tady zdánlivě nekonečnou spirálu, která ovšem občas svůj konec najde.

jiná otázka pak je státní stimulace, regulace, prostě ingerence do ekonomiky. nesouhlasím s klausem a jeho "neviditelnou rukou trhu", ale nesouhlasím ani s bezbřehým přerozdělováním. pro mě osobně je rovnováha někde mezi (ale o dost blíže klausovi :)). stát má toliko chránit, hlídat a v určitých případech pomáhat.

0 0
možnosti
JP

Ginny

11. 2. 2009 22:35
Super článek

Včera se v obchodě jedna paní rozčilovala, že okurky hadovky jsou za stovku kilo.

Říká mi: No chápete to?

Tak povídám: Ano, chápu paní, je únor.

0 0
možnosti
KT

Ježikača

11. 2. 2009 21:38
výborný článek,

kéž by došlo víc lidem, že trvale udržitelný rozvoj je asi jediná možná cesta, jak tu vydržet. ale to by se asi nelíbilo ekonomům, že? a je fakt, že na pohodlí se zvyká na to šup. takže díky, přírodo, a budeme doufat, že jsme to nepřehnali, tedy nepřehřáli... :-)

0 0
možnosti
P

petr_chytil_metr2

11. 2. 2009 19:16
karma

co víc dodat R^

0 0
možnosti
P

ppdedek

11. 2. 2009 19:04
Lepe a vystizneji to snad ani napsat nejde - Karma!

Konecne neco realneho, primeho a bez prekrucovani R^R^R^

0 0
možnosti
TV

TVaclavicek

11. 2. 2009 18:18
Skvělý článek.

Co se konzumu týče, je naše společnost opravdu "za vodou"... ;-D

Výborný článek R^

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

11. 2. 2009 18:04
A proto může na

dnešní době parádně vydělat každý, kdo nemusí mít všechno, co vidí. Kdyby někdo do dnešní doby přesadil středověkkého člověka, ten by se musel domnívat, že je v Ráji a očima pátrat po Ježíši Kristu.  Vždyť dnes v Evropě nikdo nehladoví,  nemrzne, nechodí bos a když je marod, zajde k šamanovi který ho pár tabletkami zbaví neduhů druhdy smrtelných. A to všechno prakticky bez práce, neb na tento luxus má "nárok" i největší nuzák. Přes to všechno mají lidi strach z bídy, nemocí, důchodu a levici se daří je přesvědčovat, že není na světě větších chudáků. Ach jo!

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

11. 2. 2009 18:59
Re: A proto může na

Přesně na to jsem myslel, když jsem to psal... život dnešního nezaměstnaného by byl pro starověkkého (ale i středověkkěho a vůbec každěho až do 19. stol.) člověka naprostým materielním rájem...Ale připadlo mi to trochu odtažité (vždyť kdo se dnes zajímá o historii), tak jsem užil příkladů ze současnosti. I těch se najde habaděj a jsou neméně kontrastní...

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6363x
Studoval jsem a pracoval v Praze v IT a logistice... momentálně se svou rodinou žiji na úpatí Dolomit v severní Itálii