Diskuse

Úspěšný podnikatel - úspěšný politik?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

politika není klika

11. 1. 2012 11:01
skvělý příspěvek

Velmi dobře napsaný článek, který mě donutil se na věc podívat i z druhé strany problému. Naprosto souhlasím s tím,

že býti úspěšným podnikatelem znamená býti často spíše diktátorem (sám podnikám 20 let). Někdy je to jistě na škodu, ale většinou prospěšné pro výsledek a úspěch. Nicméně, více hlav více ví a pro vedení národa jedna hlava nestačí, byť je sebeosvícenější... Děkuji autorovi! :-)

1 0
možnosti

vit.kucik

11. 1. 2012 17:17
Re: skvělý příspěvek

Díky, málo kdy si autor takto porozumí se svým čtenářem... :))

0 0
možnosti

M99

7. 11. 2011 21:47
Babiš?

Jistě. Synek komunistickyho prominenta, ktery si za komance studoval ve svycarsku, zatim co vy jste mel problem se dostat k Balatonu.

Nejvetsi prijemce zemedelskych dotaci v CR. Ten, kdo lobby prosadil a profituje na primichavani bionafty do paliv (priplatite si cca 3 Kč na litr).

Je jen malo lidi v CR, kteri by profitovali na klientelismu jako on. Je jen malo lidi v CR, kteri maji zajem v tom udrzet velikost statu a miry prerozdelovani.

Dalsi VV - ne dekuji.

0 0
možnosti

kleo

29. 11. 2011 11:43
Re: Babiš?

nemůže za své rodiče, tohle bych mu nevyčítal, tím nechci říct, že mu fandím, slušný člověk by asi do politiky nešel, ne u nás, co by tam dělal? Akorát by se ušpinil. Chyba je v zákonech, v ústavě, pokud ty se nezmění, nestane se nic.

Mě by nevadilo, kdyby byl v čele monarcha, chcete-li diktátor, pokud ovšem bude osvícený, čestný a schopný zároveň. Demokracie by mohla fungovat pouze ve vyspělé společnosti, ne u nás.

0 0
možnosti

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

7. 11. 2011 15:49
pekne, velmi dobre rozebrano....

Souhlasim naprosto... ale myslim, ze je tam jeste jeden realny problem: v soucasne politice uz tak nerozhoduji ideje a programy, jako jednoduche slogany, populismus a negativni kampane (duvod je dany tim, co vystihuje jeden vtip od Rencina: "Je mi to lito, pane profesore, ale 2 blbci pro nas maji skutecne vetsi cenu, nez vy"). To znamena reklamy vsude, to stoji penize. Neni tajemnstvim, ze vitezstvi ve volbach je v prime umere k nakladum na volby... a pak to vede ke korupci (strany potrebuji mraky penez na kampan). To taky neni demokracie v "klasickem pojeti".

.

(PS: jak se dari Marte?)

0 0
možnosti

petrph

7. 11. 2011 9:10
jenže,..

V naší současné  oligarchii propojení byznysu s politikou už je ten úspěšný podnikatel dávno součástí politiky a to pravidlo 70-20-10 pro ně stačí stejně, jinak by skoro nic nevydělal.. Asi jenom skutečně naivní volič by si mohl myslet že skutečně úspěšný podnikatel zbohatl a měl úspěch díky své usilovné práci, kvalitě svých výrobků,poskytováním lepším služeb než konkurence, atd. :-)

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

6. 11. 2011 23:52
reakce na minulý článek

omlouvám se že to píši sem, ale upoutal mne vás předchozí článek o spekulaci, u něj je již uzavřená diskuse a jen vás chci upozornit na dnešní článek pana Ivo Vašíčka : http://vasicek.blog.idnes.cz/c/226284/Pro-koho-jsou-uzitecne-spekulace.html

Jinak s vaším viděním světa naprosto souhlasím a dávám karmu. Nechápu co se panu Vašíčkovi stalo, jestli se praštil do hlavy, nebo je zatím nějaká spekulace :)

Osobně se obávám bubliny levicové rétoriky obecně, která vzniká. Každý najednou odsuzuje liberalismus a konzervativismus, doporučuje "restart" apod... jediný kdo na tom vydělá budou komunisté. Znáte li termín "užiteční idioti" - což byli lidé mající renomé, kteří v dobré víře pomáhali komunistům jako skvělá propaganda, nebál bych se označit tyto "objevitele" revoluce za nové "užitečné idioty". Ti původní však neměli zkušenost s reálným "resetem" a to pro ně byla polehčující okolnost.

2 0
možnosti

vit.kucik

7. 11. 2011 15:38
Re: reakce na minulý článek

Články kolegy Vašíčka sleduji delší dobu, myslím, že není (v ekonomickém smyslu) liberál, stejně jako není pravicově liberální Pirátská strana, jíž je místopředsedou. V tomto kontextu mně jeho článek nepřekvapuje (již v minulosti jsme se chytli na základních ekonomických termínech). Váš poslední příspěvek v diskusi pod jeho článkem se mi líbil, je to klasický liberální postoj, který má alespoň hlavu a patu :))

Mám také stejný názor na módní řeči o "restartech", "že se systém vyprázdnil", apod. Je to jen volání po prachobyčejné revoluci v modernějším kabátě, se stejně strašnými důsledky, jako měly ty v minulosti. Ti, co po ní volají, je zase jen prachobyčejná levicová avangarda, ať už se tváří jakkoliv moderně, apoliticky, "mimo systém", apod.

0 0
možnosti

Jednoho krásného dne ...

6. 11. 2011 23:34
no a taky to tak podle toho u nás vypadá

politici nepracují ale politikaří. nejlepším vysvědčením demokracie západu jsou výsledky - neustále rostoucí dluhy. já to za sqělý výsledek nepovažuji.

0 0
možnosti

vit.kucik

7. 11. 2011 15:42
Re: no a taky to tak podle toho u nás vypadá

I přes ty dluhy však v zemi zůstáváte, můžete volit a říkat si, co Vás napadne. Nebo se chystáte vystěhovat? Po pravdě - na světě byste našel jen málo míst, kde byste měl tak dobře jako v Čechách nebo jiné zemi EU... :))

0 0
možnosti

NobodyWasHere

6. 11. 2011 23:05
tak nějak mi spíš zdejší do politiky vstupující, či se

k tomu chystající "businessmani" připadají, že se spíš chtějí na rozpočet přisát přímo - bez nutnosti lobovat (a platit) někomu jinému, než sobě - což by ani tak nemuselo být na závadu, požadavky partají na podíl ze zakázek již u nás dávno přerostly rozumné číslo. Ale zaklínat se přitom vznešenými ideály ...... no, někdo na to asi slyší.

0 0
možnosti

vit.kucik

7. 11. 2011 15:46
Re: tak nějak mi spíš zdejší do politiky vstupující, či se

Samozřejmě, že někteří mohou jít do politiky s vyloženě kriminálními úmysly. Osobně jsem si to myslel např. u V.Bárty a jeho VV. Nicméně při psaní článku jsem neměl tento typ lidí na mysli...

0 0
možnosti

maraz

6. 11. 2011 22:23
Výborné

Názor a přehled hodný úspěšného politika. Není myšleno ironicky!

1 0
možnosti

vit.kucik

7. 11. 2011 15:43
Re: Výborné

díky... .))

0 0
možnosti

stastu

6. 11. 2011 22:12
Trefné :)

XR^

0 0
možnosti