Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

hurkajan

2. 5. 2011 10:23
bohužel

obsáhlá analýza minula cíl.A to skutečného vlastníka a loutkaře firmy ABL.Víťa jí jen dostal jako hru.Aby měl tzv. moc a byl pod dozorem.

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

2. 5. 2011 14:35
Re: bohužel

Tak se s námi o to tajemné jméno podělte... :))

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

30. 4. 2011 22:09
Velmi zajímavé

opravdu, pozoruhodně analyzováno. R^V

0 0
možnosti
ZK

SID09

1. 5. 2011 11:30
Re: Velmi zajímavé

I pozoruhodná analýza může dojít k nesprávným závěrům !!;-D

0 0
možnosti
PJ

Paveljan

30. 4. 2011 16:02
Pane Kučíku,

Mě jako občana spíše zajímají výsledky Bártovy práce než Vaše kázání o morálce. Já potřebuji, aby ministersvo vedl dobře, efektivně. Politik, který bude mravně čistý, ale ministerstvo povede vlažně nebo blbě, ten mě fakt nezajímá. A neznám nic snadnějšího, než  ve vytopeném obýváku v županu a s kafíčkem na stole vést přednášky o morálce.

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

1. 5. 2011 11:44
Re: Pane Kučíku,

To mě taky, ovšem Bárta na ministerstvu nic zásadního nedokázal. Je pěkné, že odhalil např. nákup zbytečných těžítek, ovšem smysl dopravní politiky státu je jiný a tam nic zásadního nezměnil, nezefektivnil nebo neprosadil. Střízlivým pohledem čísel bylo jeho "šetření miliard" jen zastavováním prací a mediální bublinou.

.

O morálce nijak zvlášť nekáži, varuji před nebezpečím a nabízím svůj názor na řešení - tou je spontánní vývoj širokých voličských mas, ne čekání na nějaká opatření "shora" či na příchod nějakých nových, "nezkažených" elit.

0 0
možnosti
JJ

konzerva

28. 4. 2011 22:32
Přiznám se,

že jsem článek nečetl celý. Myslím, že to není nutné, protože toho, co tady sáhodlouze rozebíráte, jsou plná všechna média. Nechci se opakovat, ale na principech, které tady Bártovi vytýkáte, prostě politika funguje. Mám však pocit, že je dnes snad "nejtransparentnější" ze všech stávajících politiků. Myslím, že mafiánské způsoby jsou daleko víc vlastní zavedeným stranám, vč. TOPky. U těch je "capo di tutti capi" pěkně za větrem. Nenechává si nadávat od novinářů a veřejnosti, sponzoruje různé bohulibé a společenské akce a na špinavou práci má své lidi. Netvrdím, že Bárta je nějaký "pan Čistý". Ovšem aféry, na kterých se ho snaží uvařit, jsou v porovnání s dosavadními megaprůsery ostatních stran, téměř nepodstatné. Spojovat jeho asi dva roky starý firemní projev s jeho "proniknutím" a "privatizováním" celostátní politiky, je dle mého názoru pouze konstrukce, která se někomu momentálně hodí. Ten princip, o kterém byla v tom projevu řeč, je samozřejmě všeobecně platný všude ve světě.

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

29. 4. 2011 15:01
Re: Přiznám se,

Vyextrahováno - přicházíte s argumentem, jako mnozí v diskusi pod Vámi: Bárta je gauner, ale ostatní (ODS, ČSSD, ...) jsou ještě horší. S tím nesouhlasím, v článku jsem uvedl proč.

Navíc z Vašeho - mnoha podobných - příspěvků je zřejmá jedna znepokojivá věc: Bártova kalkulace, že když už se to provalilo, udělejme z nouze ctnost, viditelně padá u části české veřejnosti na úrodnou půdu. Nachází spoustu zastánců, pro které začíná být "takovým mile upřímným, sympatickým gangsterem", kterého sami začínají hájit před těmi "nudnými figurami, které - když mu nepřejí - tak musí určitě krást ještě více." Což je nebezpečné a smutné zároveň.

0 0
možnosti
M

milan16647

28. 4. 2011 21:44
To nešlo

To prostě nešlo dočíst.Pane tolik závisti,vy jste určitě z komančů že?Na rozdíl od vás nevidím nic špatného na tom že někdo chce získat státní zakázky.Pokud to nebude dělat jako kmotři z ODS,ČSSD či Top09.Stejně tak je pro mně normální půjčit dobrým přátelům i bez papíru.Něco tak děsnýho jsem fakt neměl možnost číst.Věnujte se raději jiné činnosti.Děkuji.:-)[>-]

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

29. 4. 2011 14:47
Re: To nešlo

Neměl jste "sílu" přečíst článek, zato jste našel sílu k cca 5 zasvěceným komentářům v diskusi pod ním... :)) Všechna čest...

0 0
možnosti
KH

Carlo Santana

27. 4. 2011 17:45
Bohužel opět demagogie...

I přes svou zajímavou skladbu a gradaci je tenhle článek s prominutím jen jeden z řady demagogických a zcela jednostranných. Staví totiž převážně jen na subjektivním předpokladu, že VB má pouze jen ty nejhorší možné vlastnosti a já skutečně nevidím tak závažné důvody mít z tohoto člověka zrovna takovou obavu. Ale zřejmě má autor buď "zcela zaručené informace", nebo trpí jakousi "boží prozřetelností", že vidí do budoucnosti, když dedukuje všechny Bártovi kroky a dělá z něho téměř nejmocnějšího muže planety. Podle mě to prostě nový Hitler ani žádný "ultramafián" není. Třeba už jen proto, že jeho vyjádření mají prostě mají logiku a nejsou demagogické. A nesnažte se jen tvrdit, že jde o daleko sofistikovanější formu nového způsobu ovládnutí světa. To mi k tomu nesedí. Stali se určité věci, které bude muset ještě vysvětlovat. A k tomu by měl dostat prostor, jako kterýkoli jiný člověk (politik), kterého z něčeho takového obvinili. Ale do té doby bychom VB neměli předem "upalovat".

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

27. 4. 2011 18:06
Re: Bohužel opět demagogie...

Nemusíte své oponenty hned obviňovat z demagogie jen proto, že mají jiný názor. Bártovy výroky podle Vás demagogické nejsou, "mají logiku", moje podle Vás demagogické jsou, protože jej kritizuji... :)) Stačilo by jednoduše říci, že je Vám Bárta sympatický, nebo že Vám imponuje, nebo že mu věříte, apod. To není nic ostudného.

To co jsem napsal, není prozřetelnost, jen společenská analýza,o jaké se pokoušejí tisíce jiných. Ta minulá, co jsem psal před rokem, se naplnila, tento článek je jejím pokračováním. Píšu blog, svoje názory, V.Bárta má ty samé možnosti, plus díky své pozici ještě další, neskonale větší, které já přirozeně nemám. Nic více v tom není...:))

0 0
možnosti
PM

assam

27. 4. 2011 14:34
Sto lidí,sto názorů

Tenhle mi zní sugestivně a logicky(jako ostatně všecky tvoje blogy,co jsem četl).A na závěr podobná tečka,jako v předchozím blogu-zlepšit se musíme všichni,od píky.Ještě mě potěšila tvá reakce v diskusi,se kterou plně souhlasím,o tom,že není nikde poblíž výrazně politicky lépe než u nás,protože tohle si myslím,co jsem se stal voličem.Je to prostě hlavně v nás.R^petr.assam

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

27. 4. 2011 18:10
Re: Sto lidí,sto názorů

Díky, Petře... :))

0 0
možnosti
JV

jafava

27. 4. 2011 8:44
I Vy jeden šibale, že Vy pana Bártu nemáte rád?

Za jméno Bárta lze dosadit libovolné jméno některého z našich politiků a článek bude stále platný, ale ukáže se jeho zavilá zbytečnost. Nic nového pod sluncem.

Která z našich politických stran funguje jinak? Který ze skutečných politických vůdců se chová jinak?

A neužírejte se závistí, škodí to zdraví!

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

27. 4. 2011 14:09
Re: I Vy jeden šibale, že Vy pana Bártu nemáte rád?

Vy jste mně prokoukl...! :))

Jinými slovy opakujete to, co mnoho diskutujících pod Vámi: Bárta je gauner, ale ostatní jsou stejní nebo ještě horší. S tím jednoduše nesouhlasím, Bártův vliv je mnohem nebezpečnější a v článku jsem uvedl, proč si to myslím. Ostatní "gaunery" nijak neomlouvám, jenom je jednoduše je nehodnotím.

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

26. 4. 2011 18:47
Žádná legrace

Pane autore, stačí Vám třeba jen dvě slova, jak píšete. Na tak dlouhé  povídání a styl kázající i psům nevzít od cílového ani kůrku chleba, je to málo. Mnohem víc však skutečně netřeba. Analogicky v jiné barvě totiž pasuje psané na řadu našich "politiků," a ta řada je doplněná kohortou jejich tupějších nohsledů s výsledným obrazem nazývaným mezi lidem Kocourkov. Je škoda, že to přes ty Alpy nějak nestačíte registrovat., a české zakořeněné mafiánství vypěstované do normálu  opomíjíte. Takže na závěr přece jen ta dvě žádaná slova: drobnokresba neuspěla.   8-o

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

27. 4. 2011 14:11
Re: Žádná legrace

Musel jsem si Váš příspěvek přečíst třikrát, abych z toho vyšperkovaného slohu pochopil jeho smysl... :)

Jinými slovy opakujete to, co mnoho diskutujících pod Vámi: Bárta je gauner, ale ostatní jsou stejní nebo ještě horší. S tím jednoduše nesouhlasím, Bártův vliv je mnohem nebezpečnější a v článku jsem uvedl, proč si to myslím. Ostatní "gaunery" nijak neomlouvám, jenom je jednoduše je nehodnotím.

0 0
možnosti
IV

Hell2

26. 4. 2011 16:51
Véčkaři, Vám tohle nestačí?

Novodobí vymahači výpalného se soustřeďují právě na mocné úředníky, kteří disponijí právem přerozdělovat naše peníze. A lidem, jako je Bárta, jde především o to, aby ty naše peníze byly přerozděleny co nejvíce k nim. O to se tady hraje. Samozřejmě, o to usiluje spousta podnikatelů, ale Bárta  zvolil prostředky boje, které odpovídají víc italské mafii než politikovi v demokratickém státě. Nechápu, že to někdo nevidí. Je to dost nebečná situace.

A ty praktiky: šmírování politiků prostřednictvím své agentury a jejich následné vydírání , zavázání poslanců Vv k poslušnosti pomocí směnky na šílenou částku ( i to je vydírání a korupce), zavazování si poslanců své strany prostřednictvím úplatků ( půjčky)  - co asi mají ti poslanci krýt? , modivné financování strany Vv - to vše bylo dokázáno, i Bárta to přiznal.

0 0
možnosti
V

vlastik+++

26. 4. 2011 17:47
Re: Véčkaři, Vám tohle nestačí?

když vidím v parlamentu Ratha, Křečka  a další jak společně s ODS  se naváží do VV  a jejich panickej strach z nový strany tak si myslím že tohle je jediná cesta jak ty staré struktury odstavit od koryt.

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6363x
Studoval jsem a pracoval v Praze v IT a logistice... momentálně se svou rodinou žiji na úpatí Dolomit v severní Itálii