Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

Novotnak

26. 4. 2011 13:17
Nezlobte se, ale tohle zrovna nebylo moc objektivní

zhodnocení situace. O tom, že je VB napojen na ABL nepochyboval nikdo a nikdy. A proč by měl v politice prozatím zůstat?" Protože, když se dva perou třetí se směje." Tím třetím jsme my. Vít Bárta je totiž první, kdo začal skutečně nabourávat zaběhnuté korupční vazby. U nás jsou totiž současní politici chápáni jako mafiáni s organizovanou strukturou a chapadly na všech úřadech a nikdo jiný, než jiný "mafián" z jiné skupiny a s jinými zájmy s tím bojovat nedokáže. Alespoň ne v našem absurdistánu. Doposud se to jen potvrdilo. I kdyby pro "svoji" ABL s několika milionovým obratem zvýšil obrat na dvojnásobek a přitom rozbil vazby na dopravě, tak by tím státu ušetřil miliardy. Vím, že není správné vymýtit zlo menším zlem, ale jsme v situaci, kdy se jiná možnost nenabízí.

A jak sám uvádíte, doposud Bárta pro ABL nic nepřihrál, tedy ho mafiánem nazýváte docela neprávem.

Ale hlavně, z Vašeho článku čiší niterní nenávist, obava či zlost, snaha o manipulaci, nevyváženost a to není dobře.

0 0
možnosti
CB

centaur beta

26. 4. 2011 13:20
Re: Nezlobte se, ale tohle zrovna nebylo moc objektivní

Bárta žádné zaběhnuté korupční vazby nenaboural a žádné miliardy neušetřil. Ceny prací a dodávek zůstaly stejné, pouze se omezil rozsah některých staveb, což v budoucnu přinese zvýšené náklady až se to bude dodělávat.

Nezlobte se, jste ale obětí bártovské demagogie a navíc vykazujete neschopnost si sehnat informace, běžně dostupné na netu.

Pěkný den!

0 0
možnosti
C

crutov

26. 4. 2011 13:12
Mám stejný pocit...

S argumenty v článku plně souhlasím.

-

Hodně lidí to nechce vidět nebo to celé svalují na nějaký komplot. To je myslím dáno zoufalostí české politiký, kdy lidé chtějí věřit, že alepsoň někdo je čistý, někdo je poctiví. A Bárta se pro ně stal objektem této jejich, už tak hodně zkoušené, víry. Nechtějí si připustit, že i tento pokus nevyšel.

-

Osobně to nechápu a nechápu, že VV (ABL) někdo mohl volit, to že to není klasická strana postavena na lidech a ideích, bylo jasné už před volbama...

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

26. 4. 2011 14:04
Re: Mám stejný pocit...

Ano, díky... :))

Přesně jste vystihl moment zoufalství částí voličů, kteří se k VV upnuli jako k naději na "konečně ty čisté" a nyní to vypadá, že se nechali napálit tím nejneuvěřitelnějším způsobem. Právě ti dnes Bártu nejvíce obhajují, protože připustit si, že naletěli, je velmi hořké.

0 0
možnosti
IH

tantemici

26. 4. 2011 12:53
Hodně dobré, respekt.

Pane Kučíku, dokonale popsané. Od velmi dobrého popisu osobnosti VB, po zmapování jeho zájmů i jeho zásadních chyb. Stejně jako vy si myslím, že teď už je VB ve hře, děj se, co děj. Hodnotím to jako katastrofu. Mnohem větší a záludnější, než (jak tady někteří píší) by kdykoli mohl dokázat např. níže v diskuzi  zmíněný Langer či jiní. Ti totiž za sebou nemají tu dokonalou strukturu bezpečnostní agentury a její prostředky a mechanismy...

Od samého počátku (to VV byli jen na pražské scéně) jsem toto uskupení měla za elitářský klub "zlaté mládeže".Se všemi jejími nectnostmi, ale i výhodami. Proto pro mě byli nevolitelní. Bohužel pro velkou část národa představovali jakousi naději. Že to byla naděje typu reklamního slibu na vyléčení chřipky cucavými bonbónky, to je jiná. Z průniku lidí jako VB do vysoké politiky mrazí. A z přítomnosti pitoreskních (a dnes dokonale zesměšněných) figurek typu R.Johna - na pozici hlavního vládního bijce proti korupci je do pláče. Nebo do hořkého smíchu?

0 0
možnosti
JH

nibor

26. 4. 2011 13:04
Re: Hodně dobré, respekt.

Je to dobré, akorát to ovšem vychází z vnucovaného idnes dogmatu, kterak zlý Bárta skrzevá ministerstva miliardy za zakázky uchvátiti chtěl. Některé kusy této "analýzy", jako např. to, že bohatý člověk má světedivse bohaté koníčky, jsou leda tak úsměvné.

0 0
možnosti
CB

centaur beta

26. 4. 2011 12:48
Velmi přesné a výstižné!!

Lidé typu bárty jsou dnes daleko nebezpečnější než snílci o starých časech z ksčm. Jediné co lze autorovi vytknout je absence zmínky o demagogických schopnostech bárty.

0 0
možnosti
L

lrkfa

26. 4. 2011 12:44
Snaživé, ale co ODS, TOP, ČSSD ?

Na to by nestačila kniha .

0 0
možnosti
B

baano

26. 4. 2011 12:33
jak jste přišel k názvu "kmotr" ??

Co jiní,  opravdu kmotři, to je v pohodě???   Ale to není teď v módě, strefovat se do jiných;-(

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

26. 4. 2011 12:41
Re: jak jste přišel k názvu "kmotr" ??

kdyby napsal napoleonský vůdce strany....neřeknu nic, ale "kmotr" označuje mafiána rozkrádajícího státní prachy v zakázkách.....a to jsou ODS a ČSSD. Z VV neznám ani jednoho kmotra.;-)

0 0
možnosti
L

Lízal

26. 4. 2011 12:27
Zajímavá analýza...

Že je pan Bárta případ pro psychiatra, to by potvrdil nějaký typolog (podle ksichtu) anebo grafolog (podle podpisu). Tohle je však zřejmě tabu...

ODS udělala strategickou chybu, že po provalení všech symptomů mafie, nebo říkejme raději účelového seskupení zainteresovaných, nevyhodila tyto exempláře z vlády. VV by se rozpadlo a měla vsadit na 15 slušných poslanců z VV, kterým by šlo opravdu o program.

Ale i to by bylo špatně. Pokud chce v tomhle státě někdo opravdu reformy, tak je musí udělat jen velká koalice, rozuměj OSD + ČSSD, bez malých vyděračských stran. Spojit síly po vzoru Německa a vytvořit funkční systém vzájemným kompromisem tak, aby byl co netrvalejší i po dalších volbách. ODS to však neudělala, protože je sama takovým účelovým seskupením zainteresovaných, a raději potáhne za jeden provaz s provařenými VV, než aby tady konečně udělala tlustou čáru za svojí dvacetiletou pochybnou minulostí a začala něco dělat pro občany tohoto státu.

0 0
možnosti
V

vlastik+++

26. 4. 2011 12:33
Re: Zajímavá analýza...

Co tak nasadit typologa na ksicht pana Tluchoře a Kristýny Kočí. Mimochodem velká koalice to je jen recept na kolosální rozkrádačku posledních zbytků co v téhle zemi ještě zbylo.

0 0
možnosti
A

axax

26. 4. 2011 12:11
Zase jeden vševěd

který vše zpovzdálí sleduje kdesi z Itálie :))

0 0
možnosti
IH

tantemici

26. 4. 2011 13:22
Re: Zase jeden vševěd

Právě proto, že to sleduje z Itálie, tak má p.Kučík potřebný odstup a vidí to - domnívám se já - velmi ostře a objektivně. Navíc - Itálie má velkou minulost zápasu s mafiánskými strukturami prolezlými do státních úřadů, Kučík má asi poměrně dobře nastudovanou jejich historii a fungování. A srovnává. A všechny ty zásadní  znaky sedí jak poklice na hrnec, abych byla slušná.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

26. 4. 2011 12:08
raději 5 Bártů než jednoho Langera!

Rv

0 0
možnosti
PH

petrph

26. 4. 2011 12:06
dočkejme času

Připomeňme že Bárta přestal být vrcholným politikem, lídrem VV v koaliční  vládě,ministrem.Nebude se účastnit vrcholových jednání vlády,ani rozhodnutí  koaličních,ani rezortních,ani na personálních. Pan Barta je nyní pouhý poslanec, který pro své chráněnce které dovedně rozprostřel po resortech,nemůže nic udělat-až je budou noví ministři vyhazovat. a je otázka  nakolik je má  "v hrsti",aby dál a dlouhodobě plnili zájmy jeho a ABL ..

Poslední Bártovou šancí jsou blízké internetové volby Věcí veřejných.Pokud by se mu povedlo se do té doby skutečně v očích svých voličů očistit, má šanci jako nový předseda VV značně posílit svou politickou pozici,vyžadovat zpětně své místo ve vládě a rozhodování o všem   .Je otázka na čí úkor, protože při odstoupení Johna z funkce předsedy VV by Nečas určitě zvažoval, že funkce vicepremiera pro pouhého poslance Johna je poněkud přepych..

Ale pokud ve voleb VV neuspěje ani John, ani Bárta...

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6363x
Studoval jsem a pracoval v Praze v IT a logistice... momentálně se svou rodinou žiji na úpatí Dolomit v severní Itálii