Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Martin_H

21. 2. 2011 19:10
Díky za tento článek!

Už jsem si začínal z místních blogů myslet, že iDNES je pouze neo-konzervativní think tank a ne blog vyjadřující různost názorů.

0 0
možnosti
MR

iluminat

17. 2. 2011 20:55
ne, pripomina to silne Vitezny Unor

bohuzel. Nebo VRSR.

0 0
možnosti
ML

Niktor

17. 2. 2011 19:20
Palec hore ;)

Rozhodně jeden z těch (nej)lepších zdejších komentářů k arabským revoltám...Zejména ta poznámka o propojenosti touhy po svobodě a ekonomickém zlepšení je dobrá R^

0 0
možnosti
PS

Petr-007

17. 2. 2011 17:50
Proč se nedemonstruje v bohatých arabských státech?

V SAE i SA je přece mnohem tvrdší diktatura než v Egyptě, Tunisu atd. Od věci jistě není si všimnout, že protikomunistiský odpor začal dřív v třeba v svobodnějším, ale chudším Polsku než v relativně bohatém Československu s otěžemi vlády pevně v rukou KSČ. Proč se nebouří lidé proti vládě jedné strany v Číně? Není to tím, že se mají stále lépe a lépe v ekonomické rovině?

0 0
možnosti
D

duhacenzor2

17. 2. 2011 18:23
Re: Proč se nedemonstruje v bohatých arabských státech?

Východní Evropa nebyla ekonomikou, ale organisovaností, nepočetná Charta 77 byla pro soudruhy zcela jiný protivník, než desetimliónová Solidarnošč. V arabských státech je to podobné, otázka proč se nedemonstruje v SAE/SA nevystihuje podstatu věci: V Egyptě svrhlo Muslimské Bratrstvo s podporou levicové EU proamerický režim, podobně jako v případě šachova režimu 1979, Egypt - viz mapa - je význačná strategická země, podobně jako Irán, SAE/SA jsou nedůležité státy, držitel Hormuzu (Irán) a Suezu (Egypt) pevně drží ruce na jejich ropě, stejně jako na irácké a kuvajtské, o tohle v té "revoluci" šlo, perspektivně zaškrtit západní ekonomiku vyvoláním ropné krize. To že levičácká EU bude škrtit samu sebe jim neva, oni stále kalkulují s Druhým Říjnem, chtějí nám dát na výběr mezi Prorokem a Pol Potem, proto i jejich bratrské, zdánlivě překvapivé spojenectví s muslimy. Šachová partie:o) buď bude rudá nebo islámská revoluce v Evropě:o)

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6363x
Studoval jsem a pracoval v Praze v IT a logistice... momentálně se svou rodinou žiji na úpatí Dolomit v severní Itálii