Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

scabies

18. 10. 2010 15:57
i male dite vi

ze kdyz si koupi pytlik, ve kterem je omezeny pocet bonbonku, a bude z toho pytliku pomalu ujidat, tak mu bonbonky jednou dojdou. Ropak kucik se zrejme jeste nedostal ani na mentalni uroven toho ditete Rv

0 0
možnosti
J5

J.K. 5

18. 10. 2010 16:03
Re: i male dite vi

Dejte si ten článek ještě jednou, prosím vás.

0 0
možnosti
C

Camino

18. 10. 2010 15:56
Norove pouzivaji uz leta energii z oceanu

"Tidal power, also called tidal energy, is a form of hydropower that converts the energy of tides into electricity or other useful forms of power. The first large-scale tidal power plant (the Rance Tidal Power Station) started operation in 1966.

0 0
možnosti
K

Kozel_

18. 10. 2010 15:22
Pamatuji na jednu knížku

vlastně pro děti, od "záhadologa" ludvíka Součka, pův. profesí lékaře. Vysmíval se tomu, jak na začátku rozvoje průmyslu byli někteří tak hloupí a tvrdili, že komíny způsobí zamoření okolí, dnešními slovy životního prostředí. To psal někdy kolem r. 1970. Lidé i na začátku viděli to riziko, jen se nad tím mávlo rukou. Dnes, když víme co v ovzduší je, tak nikdo tuto realitu nepopře.

Stejně hloupá je úvaha, že uhlí, ropa či atomová energie tu budou bez omezení do nekonečna. Nebudou. Co se vytěží, tak už není a nikdy nebude. Je třeba hledat nové zdroje, zčásti tu bude i návrat k pův. zdrojům. Např. ve vysokých pecích se topilo dřevěným uhlím. Dnes se těch zdrojů víc, např. přílivové elektrárny, které mají šanci pracovat neomezeně dlouho. Stále tu bude energie slunce a energie daná oběhem Země, tj. různé slapové jevy. Ale ještě dále, i to Slunce jednou dosvítí. Jistě, za pět tisíc let, co existuje lidská civilizace k tomu nedošlo. Ale perpetum mobile neexistuje.

0 0
možnosti
K

Kozel_

18. 10. 2010 15:25
Re: Pamatuji na jednu knížku

Kdyby jen Slunce přestalo svítit na dosavadní úrovni, tak na Zemi rychle umrzneme. Ale toto je za dlouho, zřejmě tam je energie dost na desetitisíce let.

0 0
možnosti
K

Kozel_

18. 10. 2010 15:15
Pěkná hloupost

Nemusíme chodit do Ameriky či jinam. V Čechách se těžilo zlato a stříbro. Stříbro na Kutnohorsku a v okolí Jáchymova skutečně došlo. Jistě, později se v Jáchymově zas těžil smolinec. Ale i uranová ruda je pryč a už tam žádná není. Resp. není tam množství, aby se vyplatilo těžit. I zbytky zlata a stříbra a dalších kovů v podzemí jsou, jen je toho méně a nestojí to za těžbu.

Jsou i vydolované krajiny, kde bylo hnědé uhlí, nebo černouhelné doly, které jsou uzav řené. Uhlí zde došlo, ne spíš, zbytky by se nevyplácely dotěžit. Když se někde těží jíl nebo štěrk či vápenec, i zde se ložiska dokáží zcela vytěžit.

Věřit, že tu budou nové a nové zdroje může jen hlupák. Ano, hlouběji pod oceánem ložiska plynu a nafty jsou. Ale to množství není neomezené. Neomezené je jen množství vody - co se spotřebuje, tak se vrátí do koloběhu. Voda se recykluje v čističce v přírodě, o ropě to bohužel neplatí.

0 0
možnosti
I

ivabublan

18. 10. 2010 15:13
Perfektni karma!

0 0
možnosti
SH0

sir Humphrey 007

18. 10. 2010 15:08
ano

:-)R^

0 0
možnosti
D

dampfer

18. 10. 2010 14:59
Samozřejmě

mladíkům se zdá, že mají nekonečné moře času

optimistům se zdá, že je všeho nadbytek

komunistům se zdá, že musí zachránit svět

muslímům se zdá, že zlikvidují nevěrce

učitelům se zdá, že žáci jsou nekonečně hloupí

0 0
možnosti
V

veskawesi

18. 10. 2010 14:56
:)

moc pekně zpracované.

s ropou je to jako se vším.

pře pár lety letěla cena ropy nahoru´. investori tam ikladali své prostředky, protože na akciových trzích začalo být úzko.

na rychle rostouci ceny ropy se pak nabali klasicka banda vsech moznych i nemoznych rozumbradu, zacnou se vytahovat desetileti nepouzite krivky tezby ropy, odhady na ceny 200 dolaru za barel a a podobne.

kazda nova generace lidi prichazi bez prime zkusenosti s mnoha jiz jednou zazitymi situacemi. proto mnoho beznych veci vypada jako nove objevy a myslenky. To nevadi..ropa byla draha, zacalo se tlacit na usporna auta, zacalo se tezit i tam, kde se to drive nevyplatilo, objevuji se nové způsoby tezby. Krize neni jen prusvih, krize za sebou take zanecha dedictvi, ktere se hodi obvykle v dobe, kdy je cela "krize" jen historkou vypravenou tim dedou, co zil jeste v dobe, kdy neexistoval internet v cipu v hlave:)

0 0
možnosti
L

laduk

18. 10. 2010 14:38
Paráda!!!

... koupím auto

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6363x
Studoval jsem a pracoval v Praze v IT a logistice... momentálně se svou rodinou žiji na úpatí Dolomit v severní Itálii