Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Monty M.

12. 5. 2010 3:06
bez nadpisu

Ten posledni odstavec je presny! Ukazuje nam podoba dnesni "demokracie", ze strany uz nemaji zodpovednost vuci svym volicum a obcanum zeme, ale spis vuci lobystum a sponzorum?!

0 0
možnosti
JJ

Jay6

11. 5. 2010 19:06
Kde chybí svědomí tam zbývají peníze!

Je to smutné.Nicméně právě Melčákův případ je poslední kapkou,kterou pohár trpělivosti voliče přetekl. Jestliže mluvíme o zkratkách v demokracii,tak právě Melčák byl tou největší zkratkou.Tržní principy zkrátka do sněmovny nepatří.Nicméně,když už tam byly kýmsi vpuštěny,je načase jich využít ve prospěch voličů a demokracie.Ve svém textu jste na voliče úplně zapomněl.Mluvíte o stranách,stranických šéfech a stranické disciplíně.Ale úplně jste vynechal voliče politických stran.Je hezké,že podle ústavy hlasují poslanci podle svého svědomí.Ale co dělat,když poslanci svědomí chybí?Řekněme si otevřeně,že svědomí poslance,voliče politické strany příliš nezajímá.Volič volí svého zástupce do parlamentu(odtud zastupitelská demokracie),aby poslanec hájil jeho zájmy.Zájmy svých voličů a nikoliv zájmy vlastní.A zájmy voliče reprezentuje politický program strany.A to je dokument,kterému musí být poslanec odpovědný.Pokud hlasuje proti němu je to obyčejný podvodník(nazývejme věci pravým jménem).

0 0
možnosti
ZZ

12th

11. 5. 2010 19:10
Re: Kde chybí svědomí tam zbývají peníze!

R^

0 0
možnosti
PK

dolch

11. 5. 2010 18:51
Skvělý článek

Už dlouho si říkám, že by ústavní soud měl jasně prohlásit každou podobnou smlouvu za neplatnou. Ale v zemi, kde tomu polovina lidí ještě tleská ... škoda mluvit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6363x
Studoval jsem a pracoval v Praze v IT a logistice... momentálně se svou rodinou žiji na úpatí Dolomit v severní Itálii