Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Ginny

11. 4. 2011 22:11
Věděl jste to

Hledím. Napsal jste to úplně přesně a víc než před rokem. Jste asi hodně inteligentní, určitě nejmíň tak, jak je vaše paní vtipná. Fandím vám oběma.

0 0
možnosti
T

teresie

9. 4. 2011 15:28
média odhalila svou pravou tvář

Uvedu pár důvodů proč nadále panu Bártovi 100% věřím:

1. anti VV kampaň jakou poslední půlrok předvedla MF Dnes a Reflex nemá za posledních 20 let obdoby. Za tu dobu mě tyhle plátky přesvědčily o naprosté nedůvěryhodnosti, takže stejně tak i přistupuji k tomu co se v nich píše.

2. Vít Bárta se zcela prokazatelně zatím v politice nijak neobohatil., zatím je to všechno pouze co by kdyby, až by, když by. Proč se se stejnou razancí neřeší stamilionové tunely, které se opravdu staly?

3. zatímco Vít Bárta neváhal a ihned nabídl svou rezignaci do doby než očistí své jméno, jiní ministři se tváří jako bych se jich celá věc netýkala (Vondra)

0 0
možnosti
T

teresie

9. 4. 2011 15:29
Re: média odhalila svou pravou tvář

4. absolutně mi nejde do hlavy proč by měl Vít Bárta uplácet mladou nezkušenou političku, která sotva opustila školu. Zvláštní, že se nad tím nikdo nepozastavuje. Proč si Kristýna Kočí nepodělí o ty tajné informace, za jejichž nevyzrazení byla korumpována?

5. Vít Bárta dokázal, že je schopný politik a dobrý ministr, takové lidi jako on potřebujem jako sůl. Z lidí, kteří "vystudovali" pochybnou právnickou fakultu a celý svůj aktivní život se věnují pouze politikaření se mi zvedá kufr a že jich v parlamentu je.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

9. 9. 2010 10:56
VV jsem nevolil

ale zatím mi Bárta i přes mou počáteční skepsi připadá jako nejschopnější z ministrů;-)

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

9. 9. 2010 11:50
Re: VV jsem nevolil

Nepochybně tak působí. Otázkou je, nakolik je "čištění ministerstva" o pár desítek úředníků a pár miliónů z evidentně korupčních zakázek systémovým řešením a nakolik jen divácky vděčnou show.

Neříkám, že je to špatné. Jen je třeba definovat opravdové cíle min. dopravy (tj. to, čím má ministerstvo přispívat státu, to bude pravděpodobně prosperující a funkční dopravní síť) a jak je naplňuje. Že si při naplńování těchto hlavních cílů počíná hospodárně není zásluha, ale samozřejmost. Ale i kdyby si nepočínal, důležitý je opět ten hlavní cíl  a ve vztahu k němu je pár desítek úředníků nebo miliónů podružných. 

Media ale prodávají podstatně snázeji ten méně podstatný typ zpráv - tj. zbytečná těžítka v ministerském skladu. A Bárta to ví...

0 0
možnosti
JDJOT

Judge Dredd je o5 tady

9. 9. 2010 10:50
ach jo

je vidět, že nemáte ani elementární potuchy o bezpečnostních službách...

ad 1 - počátky. Obecně počátkem 90 let bezpečnostní služby nahradili skoro i policii - najímaly si je i radnice a z mnohých vznikly i dnešní městské policie (příklad za všechny jedním s ředitelů Pinkerton byl tehdy ze školy vyjivší Mgr. Rudolf Blažek a dělal security na Praze 1,2,3, a tuším i 7. Z jeho základu vznikla městská policie)

Opět obecně pořátkem 90 let se v těchto službách vyskytovali dva druhy lidí - staří policajti co odešli (z různých důvodů), mnozí byli příslušníky speciálních jednotek (včechny ty OZU, PP apod.) a další co dělali spíše detektivní práci byli sledovači (zejména z StB) a druhým typem lidí byli mladí nadšenci zajímající se o bojová umění, zbraně a podléhající vlivu tehdy bombastického filmu policejní akademie (tu jsme viděli tak kolem roku 1987-88) a dalších hrdinů bojujících s nespravedlností.

0 0
možnosti
JDJOT

Judge Dredd je o5 tady

9. 9. 2010 10:56
ach jo (2)

ad 2 - nabídka ABL. Mě ABL také nevoní (a to jí znám o cca 18 let dříve než vy), ale prezentovaná jejich nabídka je naprosto standardní nabídkou soukromých bezpečnostních služeb (nejen v ČR).

A to se prosím ještě (alespoň oficiálně) nezapletla s kontraktory, jako třeba G4S apod. Když jsme u G4S, tak ta třeba skupovala menší bezpečnostní služby a provozovala je dál s jejich původním názvem - peníze šly do jední kapsy. Do výběrových řízení apod. se přihlásila třeba i desítka firem, z nichž osm bylo "dcerou" G4S.

Vzhledem k zahraniční kapitálové účasti se lze pouze dohadovat, která z velkých nadnárodních společností za touto agenturou stojí, proto s ohledem na výše uvedené, Bárta není majitel, ale "pouhý" manažer. Takových společností nejen v bezpečnostní oblasti jsou tady v ČR stovky...

0 0
možnosti
KT

Ježikača

17. 6. 2010 15:39
souhlasím,

a jak se jednou zakoření, těžko s ním hnout. viz papá Berlusconi. ale naše starší politické bosse bych z naivity nepodezírala, tak si ho snad ve vlastním zájmu pohlídají.

0 0
možnosti
F

fox

4. 6. 2010 16:44
Doby, kdy byl Radek John

investigativním novinářem upozorňujícím na nekalosti v naší společnosti jsouz již dávno pryč a svým vystupováním za VV mě nikterak neuchvátil. Navíc mě příjde velmi podivné mít politickou stranu a vlastnit bezpečnostní agenturu jako je tomu u jejího zakladatele.Vykládat, že zatočím s korupcí ještě neznamená, že to je to, co chci ve skutečnosti udělat.

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

5. 6. 2010 14:09
Re: Doby, kdy byl Radek John

Máte pravdu, u nás lidé neudělali ještě onu živou zkušenost, že ten kdo nevíce křičí "vyžeňte ty zloděje", může právě tím nejcynyčtějším zlodějem být. Příkladem může být tažení italských soudců proti mafii "Akce čisté ruce" (název si od nich před lety vypůjčil mimochodem i náš Miloš Zeman), která po letech skončila trapným obviněním právě oněch soudců.

Češi rétorice VV momentálně  věří a musí tuto zkušenost nejspíš prožít na vlastní kůži. Nepochybuji, že celá bublina okolo VV a Bárty jednou splaskne, otázkou je, jak dlouho to bude trvat, kolik škod to napáchá a kolik to celé bude v konečném důsledku stát...

0 0
možnosti
R

Raduska

2. 6. 2010 23:47
od sestry

Zdar bratre,

ano, dostalo se to i ke me...:-)Clanek byl napsan a asi dost ovlivnen z toho, ze ho znas osobne.Jak by vypadal clanek, kdybys ho neznal?..Ale protoze ja ho znam jeste osobneji, tak me vlastne prekvapilo, ze dal o sobe "vedet " az ted. Shodou nahod jsem prave docetla knizku od Orwella-Farma zvirat, napsal do v r.49?, ale velmi vystizne. Precti si to a pak mi napis, kterou postavu by predstavoval Radek J. a kterou Vitek? :-) U predstavitelu jinych stran by to bylo jine? No, jen jsem chtela vyjadrit, ze politika a rezim maji pokazde podobny vyvoj, pohybuje se v ni podobny typ lidi a jen maly pocet lidi...Nema cenu se rozcilovat. Vitezstvi VV, s clovekem, ktereho znam, mi akorat potvrdilo to,ze neni treba plytvat casem a zajimat se o politicke deni vice,nez je nezbytne nutne a vyuzit cas ucelneji-napr. se vice venovat treba svym pacientum anebo kytkam na zahrade:-)Takze poprejme Vitkovi, necht se mu dari, neudela nejakou velkou hovadinu a venujme se necemu,co fakt stoji za to.

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

5. 6. 2010 14:24
Re: od sestry

Máš pravdu, že se zajímám zrovna o Bártu, protože si ho pamatuji ze studentských dob. Z této perspektivy do sebe zapadnou některé informace, kterých bych si u jiných politiků možná ani nevšiml. To je přirozené. Když dva dělají totéž, výsledkem není totéž, proto i když ostatní politici nejsou svatí, srovnají-li se Bártou, ty nejlépe víš, co si myslet...

Orwellovu knihu si rád přečtu, jen co ke mně nějak doputuje... :))

0 0
možnosti
DV

Minie

1. 6. 2010 11:59
bohužel s Vámi souhlasím

Dobrý den,

četla jsem Váš článek o panu Bártovi a bohužel musím souhlasit. Na stejné škole jsem v té době i studovala a znám osobně skoro celý management ABL. Hrozivé je, že použijí Johna a spousty lidí ho má v paměti s pořadem "Na vlastní oči" tudíž jako někoho kdo bojuje proti zlu.....ale na druhou stranu kdo sponzoruje ostatní strany třeba takovou TOP 9? Myslím, že o takovém člověku, který je zatím ještě v pozadí ještě uslyšíme....fandím Vám jen tak dál...  

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

5. 6. 2010 14:25
Re: bohužel s Vámi souhlasím

Díky za příspěvek... ! :))

0 0
možnosti
JK

J. K.

26. 5. 2010 17:35
Myslím, že nejlepší volbou

jsou Svobodní Petra Macha R^

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

30. 5. 2010 16:30
Re: Myslím, že nejlepší volbou

Nerad Vám beru nadšení, ale i volby potvrdily, že platí, co jsem řekl před několika dny - SSO míří spolehlivě do zapomění. Výsledek 0,74% (mimochodem v závěsu za nějakou pirátskou stranou, apod.) říká, že nestačí jen sepsat rozumný program. Je důležitější se spojit se skutečnými leadry, kteří jsou schopni jím nadchnout voliče. To se nenápadnému, byť serioznímu introvertovi ani demagogovi s problematickou minulostí evidentně nedaří...

0 0
možnosti
C

coj@nato.2

15. 5. 2010 20:51
VV ?.....Ale co třeba takoví Svobodní ?

Vítku, co na ně říkáte ?......:-)

Je u nich také nějaký F.Matějka, bloger, místopředseda, a také kandidát.  Zajímavá osoba. A vůbec to zákulisí kolem.

To takový Radek je proti Františkovi možná úplný břídil.

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

20. 5. 2010 15:43
Re: VV ?.....Ale co třeba takoví Svobodní ?

O Svobodných toho téměř nic nevím. Kolegu Matějku nekomentuji, nepatří mezi blogery, které bych četl nebo jejichž styl by mi byl blízký...

Už před rokem (před volbami do europarlamentu), kdy šance "nových stran" se zdály být vyrovnané, jsem si říkal, že šanci mají pouze TOPka, naopak Svobodným jsem naděje (i přes počáteční Klausovu přízeń) nedával - díky osobnostním vlastnostem jejich lídra p. Macha. Tento nenápadný introvert nemůže nikdy probít novou stranu mezi elitu. Na to je třeba vůdčího charismatika. Zatím vše nasvědčuje, že tato strana směřuje jistým směrem do zapomnění...

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6363x
Studoval jsem a pracoval v Praze v IT a logistice... momentálně se svou rodinou žiji na úpatí Dolomit v severní Itálii