Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Jan Talafús

13. 6. 2009 19:56
Pěkný článěk

   Věřím, že si autor tohoto článku dal velkou práci s tím, aby do něj shrnul ta všechna důležitá fakta na ono téma. Byť se mé vlastní názory liší mírně od těch autorových, neváhám celkovou myšlenku přijmout, nebot je pravdivá.

   Souhlasím, že bychom se měli bát toho, že dnešní mládež je zcela mnohdy zcela bez iluzí, vykořeněná a ovlivněná multikulturalismem, který je příčinou dvou věcí výše. Globalizace pomáhá pouze blahobytu toho, kdo žije konzumem, ale pod její tíhou se zhroutí všechny prastaré řády a hodnoty a to by bylo pro národy a jejich jazyky a obyčeje velmi nebezpečné, ba přímo fatální.

 [>-]XEU

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

1. 6. 2009 23:29
Stát,

jehož vládci odvozují svoji legitimitu od vůle otroků je vždy odsouzen k zániku.

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

24. 5. 2009 21:36
Zaver

Onu tu dnesni civilizaci nezachrani kazdodenni drobna rozhodnuti nas vsech, protoze my uz jsme rozvraceni. Ani nechceme rodit deti, ani moc pracovat, ani bojovat - proti nezadoucim privandrovalcum, proti zlocincm, proti mocichtivym politikum. Marime hodnoty, ktere nepotrebujeme, nicime prirodu a prelidnujeme zemi.

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

25. 5. 2009 0:17
Re: Zaver

Dovolím si nesouhlasit, že přelidňujeme zemi. Tu přelidňují právě ti příslušníci "zdravějších" kultur.

0 0
možnosti
FD

FoDa

23. 5. 2009 22:09
Ano..

historie se bohužel ve spirále opakuje.  Oproti pádu římské říše jsou tu navíc dvě nepříjemnosti:

1) imigrace muslimů je podporována nebo snad dokonce naplánována z nejvyšších míst EU, zřejmě s krátkozrakým cílem, že to napomůže rozpadu stávajících států, národů a jejich tradic a konečně dojde ke kýženému vvytvoření jediného plánovaného superstátu

2) žijeme v přetechnizované a uštvané době, rozhodující je maximalizace zisku firmy a "vyždímání" lidí, kteří pak už nemusí mít energii a zájem o rodinu a další klasické hodnoty :-/

0 0
možnosti
JS

jozka skocdopole

24. 5. 2009 21:03
Re: Ano..

Jinymi slovy, strucne a v proste cestine:

Bile tlamy se vyhubi sami !

0 0
možnosti
LH

ant.

23. 5. 2009 15:22
...co máte proti Halloweenu?...a ketchupu?...a nudlím?...

Halloween je svátek, který se slaví 31.října,většinou dětmi, které se oblékají do strašidelných kostýmů a chodí od domu k domu s tradičním pořekadlem Trick or treat (Koledu nebo Vám něco provedu) a „koledují“ sladkosti.Svátek se - kromě USA - slaví většinou v anglicky mluvících zemích, tedy i v Irsku a Anglii  - mám takový dojem, že jde o evropské státy. U nás se Halloween moc neslaví - škoda...!!!

Původní název byl Hallowe'en zkratka z anglického All-hallow-even (Doslova: Předvečer/Vigilie Všech svatých / první nešpory), Halloween vychází z původně keltského svátku Samhain - pohanský nový rok (konec pohanského léta). Uživá se také název předvečer svátku Všech svatých a asi má i návaznost na křesťanský svátek Všech svatých.... lisované nudle a kečup se asi nevyrovnají "jazýčkům palmeňáků", ale už jsme si na ně zvykli - a nedomnívám se, že se kvůli tomu zhroutí Evropa...

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

24. 5. 2009 11:14
Re: ...co máte proti Halloweenu?...a ketchupu?...a nudlím?...

Proti Halloweenu, ketchupu a čínským polévkám nemám nic... sám je občas jím. Je to jen příklad. Toho, že základy civilizace (a kultury) se budují "zdola". Všimněte si, že ti muslimští imigranti nemají žádnou oficiální strukturu, ministerstvo kultury, politiky, státní mašinerii, která by o jejich muslimství a arabství pečovala. Přesto si v nevlídně nakloněné cizině houževnatě drží své. V tom bychom se od nich mohli poučit.

To, že Halloween má kořeny v keltském pohanství je jasné. Nyní je to jakási americká móda  a když vidím zde v italských Alpách dýňové příšery v oknech nebo růžová srdce s Valentine-Day, působí to jako pěst na oko...

Evropa se kvůli tomu nezhroutí, to máte pravdu... ale musíte na druhou stranu znát odpověď na otázku, co vlastně dělá Evropu Evropou...?

0 0
možnosti
MB

Milan Brlík

23. 5. 2009 14:06
hmm ...

Edward Said:

http://www.rozhlas.cz/mozaika/literatura/_zprava/509215

Orientalismus ...

0 0
možnosti
JS

jozka skocdopole

22. 5. 2009 1:28
Souhlas s autorem.

Jen bych dodal k vete: "velkolepá evropská

civilizace stojí a padá na každodenních „drobných“ rozhodnutích milionů

nás všech" ze uz je na zmeny pozde

0 0
možnosti
C

cojanato

22. 5. 2009 0:08
Velmi dobré

R^Moc pěkně se Vám to povedlo. Je to o něčem a ta výstraha pro společnost je patrná.

Díky, karmuji !

0 0
možnosti
V

Vikina

21. 5. 2009 18:41
Nevím, co všechno jsi

přečetl; celkem dobrý rozbor úpadku ŘŘ uvedl Paul Johnson v dílku "Nepřátelé společnosti".

K mému úžasu se ke stejným závěrům tohoto superpravicového historika dopracoval levičácký extrémista Fišer, přezdívaný Bondy, ten ovšem jen v nějakém článku.

0 0
možnosti
KT

Ježikača

1. 6. 2009 23:00
Re: Nevím, co všechno jsi

to se ale stává často, že se lidi shodnou. a když zjistí vzájemně svou politickou, či ideovou příslušnost, nevědí, jak z toho ven, aby si nezadali. anebo jde o člověka-formát a ten si hlavu neláme. prostě si stojí za svým názorem, ke kterému dospěl vyhodnocením všeho dostupného. čímž se obloukem blížím k tomu, že podobně jako autor si myslím, že když civilizace zleniví a zdegeneruje, převálcuje ji ta, jejíž příslušníci mají větší touhu po životě, t.j. jsou odhodláni přežít cokoli a za jakoukoli cenu, protože chtějí, aby se jejich děti měly líp.

0 0
možnosti
MM

Mitheitel

21. 5. 2009 13:01
Hezké

Moc zajímavé dobré téma, pěkně napsané, dávám karmu

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6363x
Studoval jsem a pracoval v Praze v IT a logistice... momentálně se svou rodinou žiji na úpatí Dolomit v severní Itálii