Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O poctivém proti-islámském boji. V Čechách.

»Švýcarské referendum jasně ukázalo, jak na ně. Normální lidi postavili první hráz muslimské invazi, když to ti zkorumpovaní politici nevidí! A nejen politici (ti měli být už dávno zavření), ale je i spousta multi-kulti intelektuálů, těch užitečných idiotů, kteří ve své blbosti islámskému nebezpečí pomáhají. Zrazují naši křesťanskou civilizaci a svým pseudohumanismem předávají Evropu muslimům. Nebezpečí je blízko, není čas se s někým párat! Než to všechno dorazí i do Čech, je třeba se s nimi rychle vypořádat! S muslimy i jejich naivními pomahači! Dokud je čas! «

 

... cítíte to? Tu esenci síly, která se vlévá do žil a zrychluje dech? Ten pocit sounáležitosti s bratry, kteří to vidí stejně? Vždyť ta Myšlenka je tak JASNÁ... není na tom nejmenší pochyby. Oni jsou zlo a my hájíme to dobro... ani stín pochyb. A je nás čím dál víc... to dává sílu... a síla je tak opojná. Nebezpečí je blízko a je tak jasné... Ale taky je blízko den, kdy ucítí naši sílu všechno, co nám stojí v cestě... příživné socky, cizinci, muslimové, politici, multi-kulti přisluhovači... všichni ti...

 

V povědomí české veřejnosti kulminuje protiislámská vlna. Je to cítit z mnoha míst, z internetových diskusí nejvíce. Absurdní na tom je, že Češi s muslimy žádnou zkušenost nemají. Ani pozitivní, ani negativní, muslimové v ČR prakticky nejsou, natož radikální islamisté. A tak se masa občanů musí spokojit se selektovanými (tj. neobjektivními) informacemi z novinových zpráv a televizních šotů, které tvoří jejich pocit ohrožení. Ještě zvláštněji zní argumenty o ochraně křesťanských (!) hodnot před islamizací. Já jako katolík s tím mohu radostně souhlasit, ale naprosto směšně to zní z úst ateistických ochránců převážně ateistických Čech, kteří jakoby se včera probudili a najednou si vzpomněli na své křesťanské kořeny.

V Německu na přelomu 20. a 30. let převládla krize. Nejen ekonomická, která drtila podnikatele stejnou měrou jako široké dělnictvo, ale i politická a společenská. Lidé byli otráveni politikou, která jim nedokázala po Světové válce dodat hrdosti. Cítili se poníženi Společenstvím národů, které jim diktovalo vše od reparací po zbrojní kvóty. Cítili zhnusení nad politiky, kteří se pořád o něčem handrkovali v Reichstagu, ale nikam to nevedlo (kromě jejich „koryt"). V tom všeobecném zhnusení a marasmu se pak objevil Někdo, kdo nabídl jasný pohled na věc, jasně pojmenoval nebezpečí, jasně určil viníky a jasně řekl, co s nimi udělat...

 

Čechy na konci roku 2009 zažívají také vlnu krize ve všech rovinách - ekonomické (po tučných létech přišel první hubený rok), politické (vládne provizorní vláda, odložené volby), společenské - nadšení z nabyté svobody vyprchalo a převládá neurčité zhnusení všech nad vším. Politici jsou prolhaní, sport je podplacený, podnikatelé jsou zloději... Ať už je důvod rozmrzelosti racionální či nikoliv, rozmrzelá masa veřejnosti se radikalizuje na zástupných kauzách - a tak budí vášně tu „socky" na střeše Milady, tu Cikáni na přídavkách, co nechtějí dělat, tu Lisabonská smlouva a „diktatura" EU, tu nejnověji také „muslimské nebezpečí", svírající Evropu.

 

Židé nebyli v Evropě nikdy oblíbeni, nicméně uměli najít ve společnosti skuliny a v nich si žít po svém. V převážně katolické Evropě vypadali však vždycky „divně" a tajemně. Především měli svou víru. Jinou víru. Byla mezi nimi různorodá směs lidí - komunisté, liberálové, vědci i podvodníci, vidět ale byli především ti ortodoxní. Už jen ten jejich způsob oblékání, ty pejzy, ty směšné klobouky, no uznejte, když jsou v Evropě, měli by se oblékat jako my, říkalo se tehdy. A synagogy! Jak mohou politici dovolit, aby ti bohovrazi znesvěcovali naši půdu těmi svými svatyněmi! V Evropě je místo jen pro kostely! A pak - pronikli také do finanční sféry, kdejaký směnárník a lichvář je Žid a lichvář všech lichvářů - Rotschild - Žid nad Židy, který svými milióny korumpuje politiku a kupuje si svět! Židé usilují o světovládu, množí se jako myši a svými pařáty rdousí starou dobrou křesťanskou Evropu...!

 

Protimuslimské vášně zatím bublaly v hospodských a internetových diskusích, skýtají však netušený potenciál. Každý, byť sebehloupěji sesmolený blog, který obsahuje hesla, použitá v hlavičce tohoto článku, získá závratnou karmu a bohatou diskusi. Dva novinářské články, které vyšly nedávno na iDNES (vyšplhaly ihned na špici čtenosti se stovkami diskusních příspěvků zde a zde) však ukazují, že věc stoupla do vyššího patra. Potenciálu si všimli i novináři, kteří jsou ze zájmu veřejnosti živi a křížová válka proti „nepříteli" může začít. Poslední a nejvyšší úrovní bude, až téma správně uchopí další skupina, která je z pozornosti veřejnosti živa. Politici.

 

Židé v Německu 30. let jistě nebyli příčinou krize a všeobecné rozmrzelosti. Každý je znal jako možná podivíny, ale přece jen také jako spoluobčany „z krámu na rohu". V každém případě podobně „podivínských" menšin bylo ve společnosti spousta. Například hrobníci. Nebo zednáři. Nebo nesezdaní pánové. Nebo komunisté. Proč byli zrovna Židé hromosvodem prvního a největšího pogromu se dodnes přou historikové. Pravděpodobně šlo jen o souhru osudových náhod (mezi které patří i osobní antipatie jistého kaprála z Rakous). V každém případě se stali zástupnou obětí masové hysterie, která vyústila v nejhrůznější genocidu moderních dějin. Slyšme dobře - masové hysterie. Protože původce myšlenky byl masově milován a Židé začali být masově nenáviděni. A vše začínalo přitom tak nenápadně. Spravedlivou obranou vlasti a staré dobré Evropy před plíživým „cizím nebezpečím".

Poslední ze dvou jmenovaných článků je přitom z kategorie typicky zavádějících. Již svým dramatickým nadpisem sugeruje emoce ohrožení. V celém textu nalezneme spíše než fakta jen citace jisté p. Sládkové (vedoucí pobočky IOM) a hlavně číslo 4%, které znamená počet cizinců vůči domácí populaci. Toto číslo (4%) znamená podprůměr EU (6,2%), oproti zemím, které mají však s imigrací tradiční problémy, je to výrazný podprůměr (např. Španělsko 12%, Francie 6%, Rakousko 10%, Německo 9%). Nejvíce zavádějící na tomto čísle 4% však je, že neříká vůbec JACÍ cizinci je tvoří. Zatímco ve starých zemích EU jsou jejich cifry tvořeny z velké části „hardcore" cizinci, tj. černochy a muslimy, u nás největší část tvoří Ukrajinci (33%), následováni Slováky (17% - důsledek dělení republiky) a Vietnamci (13%) S velkým odstupem následují Rusové, Poláci a Němci. Jinak řečeno - tři čtvrtiny cizinců u nás pochází z okolních zemí (s křesťanskou tradicí) nebo jinak - tři čtvrtiny cizinců jsou ze stejné slovanské kulturně-jazykové skupiny (40% cizinců jsou občany jiných států EU). Téměř neviditelní ukrajinští dříči na stavbách ani zcela samostatní vietnamští trhovci neznamenají pro naši zemi zátěž (spíše ekonomický přínos) a pokud odečteme Slováky (počítat naše ex-spoluobčany mezi kulturně odlišné přistěhovalce by chtělo silný žaludek), dostaneme se naopak na číslo 3,38%, jež nás řadí spíše na konec žebříčku EU. Že počet cizinců poslední léta roste, je sice pravda, ale to hovoří jen o růstu blahobytu naší země a její přibližování se průměru EU i v tomto parametru (kromě jiných). Navíc struktura jejich národnosti se po léta téměř nemění (stále Ukrajinci, Slováci a Vietnamci), takže nějaká velká překvapení na obzoru nejsou. To znamená, že muslimští radikálové nás nezaplavují a je extrémně nepravděpodobné, že by v budoucnu začali.

Ich bin ein Berliner" prohlásil J.F.Kennedy na návštěvě komunisty obklíčeného Západního Berlína v roce 1963. Každému bylo jasné, že tento Američan nemluví o svém původu, že jeho slavný výrok „Já jsem Berlíňan" má hlubší poselství.

 

Přeneseně - pokud se kdekoliv na světě děje nějaké menšině bezpráví, ohrožuje to i přímo nás samotné. Každý jsme členem nějaké menšiny. Kromě toho, že jsme většinoví Češi, každý jsme zároveň i menšinovým rybářem, skejťákem, masochistou, diabetikem, ufologem, metalistou, nezaměstnaným, hysterkou nebo  blonďákem, a nemůžeme si být nikdy jistí, že při příští „spravedlivé odplatě" nepřijde řada právě na naši skupinu. Proto všichni svobodomyslní lidé byli také Berlíňany v době, kdy jim hrozilo akutní nebezpečí komunistické agrese. Proto by se měli všichni svobodomyslní lidé stát třeba homosexuály nebo Cikány, bude-li jim bude hrozit ze strany nějaké masové hysterie bezpráví. Ne kvůli sympatiím k těmto menšinám (ty samy o sobě mohou být perverzní, nespravedlivé, kriminální nebo kdovíjaké jiné), ale kvůli obavě z oné demagogické hysterie, která je vždy slepá, neovladatelná a velmi nebezpečná. Kvůli vlastnímu zájmu o udržení svobodného charakteru společnosti. Svobody, která je neslučitelná s masovou hysterií jakéhokoliv druhu.

 

Muslimská komunita v Evropě není jednotná. Tvoří ji milióny různých lidí různých národností, způsobů víry, míry začlenění, apod. Jen poměrně malá část z nich je zdrojem problémů a jen nepatrná část z nich je nebezpečná jako islamisté. Problémy s muslimy vykazují pouze některé z evropských zemí. Mimochodem - nám samotným se nepodařilo vyřešit problémy s komunitami, které u nás žijí staletí (Romové) a zkoušíme činit generalizující soudy o selhání integrace jiných (severoafrické komunity ve Francii nebo pákistánské v Británii), kteří tam žijí sotva druhou generaci.

 

Muslimové nepotřebují žádnou zvláštní ochranu. Musí dodržovat zákony země, ve které žijí, v opačném případě nechť jejich kriminalitu potírá stát stejně, jako jakoukoliv jinou kriminalitu. Vražda ze cti je stejně ohavný zločin jako vražda pro peníze nebo vražda ze žárlivosti, se kterými mají Evropané vlastní bohaté zkušenosti a neorganizují proti nim politické manévry. Stačí policie, soudy a kriminály. Pokud je tato medicína dostatečně silná na kriminálníky ateistické či křesťanské, bude jistě účinkovat i na ty muslimské. Vést proto kampaň proti multikulturalismu je jako pořádat hon na chcíplou krávu. Myšlenka „multi-kulti" je již léta mrtva. Jen mnozí islamobijci si toho dosud nevšimli.

 

Islámský extremismus a špatná integrace některých muslimských skupin jsou problémem. Ale jen jedním z mnoha problémů, které Evropa má, a zdaleka ne tím největším.  A vůbec ne problémem českým. Velkým problémem se ale stane, pokud z toho Někdo učiní záminku k rozpoutání masové hysterie. Ta velkým problémem je vždy, a z té jediné je nutno mít obavy. Na tu je totiž jakýkoliv racionální argument krátký. A jako zástupná záminka ji poslouží cokoliv. Třeba i „muslimské nebezpečí"...

 

Autor: Vít Kučík | pondělí 11.1.2010 16:02 | karma článku: 26,83 | přečteno: 5100x
  • Další články autora

Vít Kučík

Asadova strategie vychází, donutí Obamu ke spolupráci.

Bašár Asad se od počátku občanské války ve své zemi stavěl do role bojovníka proti islámskému radikalismu, A to i v její počáteční fázi, kdy opozice nebyla radikalizovaná a už vůbec ne islamisticky fundamentalistická. Jeho první strategie však nenesla úspěch - Západ jeho rétorice (oprávněně) neuvěřil a země sunnitského islámu zatím vyzbrojily opozici natolik, že to vypadalo na neřešitelný vojenský pat.

27.8.2014 v 16:08 | Karma: 20,03 | Přečteno: 3013x | Diskuse| Politika

Vít Kučík

Noam Chomsky - mnoho pokřiku pro nic

Noam Chomsky je marxistický protiamerický a protiizraelský radikál, a kdo to ví, ten nemohl být jeho olomouckými výroky překvapen. Celé nedorozumění (které je příčinou "skandálu") tkví v tom, že jej česká média uvedla jako "nejvlivnějšího intelektuála naší doby" a "profesora věhlasné americké university", což v českých duších vytváří o člověku podstatně jiný obraz, než škatulka "protiamerický radikál".

10.6.2014 v 14:35 | Karma: 23,19 | Přečteno: 1357x | Diskuse| Politika

Vít Kučík

Volby 2013: Co o nich věděl Mojžíš...

Výsledek českých voleb: přes čtvrtinu hlasů získali populisté bez hlubšího politického programu, bez jasné politické ideologie a bez vlastní strany -Babišovo ANO a Okamurův Úsvit. Minulý zážitek s VV - přes všechny soudní, špionážní a bulvární dramata - nebyl pro českého voliče dostatečně názorný, proto se jej rozhodl v ještě masívnější verzi zopakovat znovu.

27.10.2013 v 18:29 | Karma: 25,37 | Přečteno: 1058x | Diskuse| Politika

Vít Kučík

Deset důvodů, proč měl Obama na Sýrii zaútočit hned...

...a proč je jeho váhání chybou: .

15.9.2013 v 21:18 | Karma: 28,68 | Přečteno: 4981x | Diskuse| Politika

Vít Kučík

Vysoká politika v 5 bodech...

... tak, aby ji pochopili i moji přátelé z hostince Na Hamerniku mezi 1. až 4. pivem (co se jim děje v hlavách od pátého piva výše, to ví jen Pánbůh, na to je i tato logika krátká).

9.10.2012 v 10:26 | Karma: 34,71 | Přečteno: 3628x | Diskuse| Politika

Vít Kučík

Když se chvěje země

I na zemětřesení se dá zvyknout. I když si to Češi neumí představit, protože v Čechách se země nijak zvlášť nechvěje. Platí to však – jako ostatně všechno - jen do jisté míry.

20.5.2012 v 22:49 | Karma: 24,63 | Přečteno: 2135x | Diskuse| Cestování

Vít Kučík

Krvavý marketing – vítejme v nové éře

Kausa Breivik: budou se útoky “osamělých vlků” opakovat častěji nebo budou řídnout? A co s tím svobodná společnost může dělat, aniž by přestala být svobodná?

8.5.2012 v 16:09 | Karma: 23,43 | Přečteno: 1842x | Diskuse| Společnost

Vít Kučík

iMarxism Now! – bitva o svobodu a autorská práva

Jednou z nejpopulárnějších myšlenek dneška je Svobodné Sdílení Dat. Je natolik sexy, že ji podporuje devět lidí z deseti. Má však svou odvrácenou tvář – druhou stranu mince, která není zatím vidět. Než tedy poddáme její slastné náruči podporou Pirátů nebo Anonymous nebo jiného hnutí, bojujícího proti autorským a patentovým právům, je dobré si tu krasavici prohlédnout ze všech stran.

1.3.2012 v 13:06 | Karma: 26,27 | Přečteno: 2828x | Diskuse| Společnost

Vít Kučík

Přelidněná planeta - zbyde nám místo jen ke stání?

Je lidí na naši Zemi „příliš mnoho“, „tak akorát“ anebo naopak „málo“? Množí se lidé bezhlavě „jako potkani“, až se začnou dusit v odpadcích a rvát se o poslední zdroje nebo se usmaží na přehřívající se planetě? Znamená více lidí více nepohodlí a více válek?

15.12.2011 v 14:52 | Karma: 31,25 | Přečteno: 6539x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vít Kučík

Úspěšný podnikatel - úspěšný politik?

Miliardář Babiš je naštvaný a jde do politiky. Je jen dalším v řadě úspěšných byznysmenů, kteří „se už na to nemohou dívat“, anebo má reálnou šanci na úspěch?

6.11.2011 v 22:08 | Karma: 26,15 | Přečteno: 2880x | Diskuse| Politika

Vít Kučík

Chvála spekulace (o vrazích z Wall Streetu a nevinné Pretty Woman)

Jsou spekulanti jen parazity, kteří nic neprodukují, vyhánějí ceny nahoru, způsobují krize a bankroty poctivých lidí? Anebo může být i pro „poctivé lidi“ činnost spekulantů požehnáním?

9.7.2011 v 10:09 | Karma: 25,62 | Přečteno: 2572x | Diskuse| Ekonomika

Vít Kučík

Jak pračka rozbila rodinu a dala vzniknout feminismu

I v Čechách prudce roste počet nesezdaných mužů a žen a klesá jejich touha se „vázat“ tím druhým, natož rodit děti. Má to na svědomí morálka, strach z rozvodu nebo obyčejná pračka?

6.7.2011 v 14:44 | Karma: 29,21 | Přečteno: 3564x | Diskuse| Společnost

Vít Kučík

Konec Kmotra Bárty?

Vít Bárta odstoupil z pozice ministra dopravy. Znamená to jeho konec v politice nebo jen začátek další kapitoly? A jak tato další kapitola bude vypadat?

26.4.2011 v 11:18 | Karma: 41,57 | Přečteno: 9085x | Diskuse| Politika

Vít Kučík

Korupce – co nabízí ta Vaše strana?

Zveřejníme všechny státní zakázky na Internetu, a bude po korupci. Donutíme strany zprůhlednit účetnictví - a zatočíme s lobbismem. Odtajníme příjmy a platy všech politiků - a zlikvidujeme korupčníky. Tak co, jdete do toho?!

4.4.2011 v 14:14 | Karma: 29,65 | Přečteno: 2797x | Diskuse| Společnost

Vít Kučík

Libye: dilema mezi čertem a ďáblem

Útok západních stíhaček na Libyi podnítil mnoho odsudků a výkřiků proti „dalšímu kovbojskému vměšování do suverénního státu“. Dokonce i někteří redaktoři iDNES tomu pohledu fandí, soudě alespoň podle odstínu informací, které vybírají na web svého listu.

21.3.2011 v 5:30 | Karma: 22,87 | Přečteno: 2579x | Diskuse| Politika

Vít Kučík

Facebook a arabský revoluční vítr 2011

Revoluční vlna v arabských zemích, která ve dvou měsících už smetla dvě diktatury, nápadně připomíná revoluční vlnu roku 1989, která odplavila komunistické diktatury východní Evropy.

17.2.2011 v 15:58 | Karma: 21,72 | Přečteno: 3068x | Diskuse| Politika

Vít Kučík

Recykluj! Posílíš přírodu! Nebo mír? Nebo co vlastně?

To, že recyklací nějak pomáháme přírodě, má za samozřejmé téměř každý. Je to heslo zažrané tak hluboko do podvědomí veřejnosti, že je kacířstvím se vůbec ptát po jeho smyslu. Podobně jako socialistické „Buduj vlast – posílíš mír“ znal každý tak důvěrně, že mu přišlo automatické, že socialismus s mírem musí nějak souviset (ač tomu bylo spíše přesně naopak). Jakou souvislost má tedy recyklace odpadu s přírodou, prostředím a naší svobodou?

2.12.2010 v 13:56 | Karma: 33,65 | Přečteno: 4731x | Diskuse| Ekonomika

Vít Kučík

Kdy dojde ropa? Nikdy?!

Světové zásoby ropy stačí na příštích 20 let. Pak pumpy vyschnou. Přijde světová krize, snad i války o kanystr benzínu. Je vám to povědomé? Jistě. Má to však něco společného s realitou? Mohou být zásoby nejen ropy, ale i ostatních surovin opravdu nekonečné?

18.10.2010 v 14:32 | Karma: 42,25 | Přečteno: 22255x | Diskuse| Ekonomika

Vít Kučík

Ochránci zvířat a Matky Země. Obchodníci deštěm, s.r.o.

„Lidstvo je rakovinou na tváři Matky Země. Je parazitem, který si pyšně myslí, že má větší cenu, než jiní živí tvorové. Je nutno bojovat za zájmy zvířat a Přírody, i za cenu potlačení expanzivního lidského druhu!“

27.9.2010 v 13:46 | Karma: 33,88 | Přečteno: 4638x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vít Kučík

Roman Joch – kladivo na romská privilegia?

Bude Joch kladivem na romská privilegia, jak veřejnost skrytě očekává? Nebo se jeho představy Romů ani netýkají a jsou „o něčem jiném“ ?

16.9.2010 v 15:46 | Karma: 30,20 | Přečteno: 3254x | Diskuse| Politika
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6363x
Studoval jsem a pracoval v Praze v IT a logistice... momentálně se svou rodinou žiji na úpatí Dolomit v severní Itálii